Tarsus 82 Evler Mahallesi'nde gizlilik kararı içinde birinci yılını dolduran kazıdaki gizem, yeni iddialarla boyut kazandı.

TARSUSLU AZİZ PAUL'UN İNCİLİ

Beşinci kez kazı evine girmeye çalışan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, olaydaki esrarın Hristiyanlığın önemli isimlerinden Tarsuslu Aziz Paul'ün kayıp İncil'i ile ilgili olduğunu iddia etti.

Atıcı, bu kazıdan önce doğrudan Vatikan'dan gönderilen koordinatla defne avcılarının çalıştırıldığına dair bilgiler aldığını söyledi. CHP'li Atıcı, bir yıllık araştırmasıyla ilgili şunları söyledi:

ARKEOLOGLAR KORKUYOR

Ben oraya arkeolog götüremiyorum. Arkeoloji Derneği'ni aradım, birçok arkeolog var. 'Ben hekimim oraya girsem de anlamam. Siz de gelin' dedim. Ama arkeologlar korkudan giremiyorlar. İşin uzmanları bunun arkeolojik kazı olmadığını söylüyor.

24 SAAT ÖZEL HAREKAT KORUMASINDA

Orası bir define yeri, yani devlet define arıyor. İlk gittiğinde avluya aldılar. Ne göreyim ben, mağara ağzı gibi 4 delik var. Vallahi de billahi de bir şey çıkmadı dediler. O zaman niye 24 saat Özel Harekat koruyor?

O gün oranın en yetkilisi benimle çadırda görüştü. Polisler onu korumak için etrafımızı uzun namlulu silahlarla sardılar, adeta etten bir duvar ördüler. Nereden geliyorsunuz? Dedim, sormayın dedi.

MİT KONTROLÜNDE GERÇEKLEŞTİĞİ İDDİASI

Sanıyorum MİT'den bir yetkiliydi. O kişi, olayın pe çok uluslararası bağlantısı olduğunu söyledi. Bu Vatikan'la ilişkilidir. Hocam bu milli bir meseledir. İnanın burada milli bir iş yapıyoruz. Sizden ricam 10 gün sabredelim dedi. 10 aydan fazla geçti üzerinden