Irak ordusunun Kerkük'teki ilerleyişi sırasında KYB'li peşmergelerin mevzilerini terk edip çekilmesi KDP ve KYB arasında kriz çıkarttı. Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı adına yapılan açıklamada 'Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden bazı yetkililer ihanetle suçlandı.

BARZANİ PETROL HIRSIZI

Talabani'nin eşi bu iddiaya yanıt verdi, 'Bu tür söylemler düşmana hizmet eder' dedi. KYB Terörle Mücadele Gücü Başkanı Lahor Cengi Talabani ise Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKYB) Mesut Barzani'yi 'petrol çalmakla' suçladı.

TALABİNİ CEPHESİ İHANETLE SUÇLANIYOR

Tuzhurmatu başta olmak üzere Irak Ordusu, Irak Federal Polisi ve Haşdi Şabi'nin dün gece başlattığı operasyonda, bazı cephe ve noktalardan Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (IKYB) bağlı peşmergelerin geri çekilmesi, IKDP ve KYB'yi karşı karşıya getirdi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yakın televizyonlar; Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne ait 9 ve 16'ncı tugayların, Kerkük'ün Dakuk ve Sehaladdin'in Tuzhurmatu ilçelerinden çekildiğini, bu sebeple Irak ordusunun çatışmadan buraya girdiğini söyledi.

hero

"Eskişehir'i Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz" "Eskişehir'i Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz"

TALABANİ'NİN KARISI CEVAPLADI

Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi ve Peşmerge Genel Komutanlığı'nın geri çekilmek ile suçladığı KYB Peşmergeleri ile ilgili, bir süre önce yaşamını yitiren Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin eşi ve KYB'nin Polit Büro Üyesi Heroxan Talabani açıklama yaptı.

Hero İbrahim, 'Kerkük şu anda uluslararası bir planla yüz yüze kalmış durumda. KYB'li kahraman peşmergeler de bu kenti kahramanca savunmuştur' dedi.

ABD, koalisyon güçleri ve Bağdat'ın birkaç gün önce ilgili tüm taraflara Kerkük'te yaşanacaklara ilişkin uyarıda bulunduğunu söyleyen Hero İbrahim, şöyle devam etti.

TALABANİ'DEN BARZANİ'YE AĞIR SUÇLAMA

Irak'ta Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi (KYB) Terörle Mücadele Gücü Başkanı Lahon Cengi Talabani ise Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKYB) Mesut Barzani'yi petrol çalmakla' suçladı.

BARZANİ İÇİN ÇOCUKLARIMIZI ÖLÜME GÖNDERMEYECEĞİZ

Talabani, yaptığı yazılı açıklamada, IKYB Başkanı Barzani'ye sert eleştirilerde bulundu. Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani7nin yeğeni olan Lahor Cengi Talabani, şu ifadeleri kullandı.' Biz Kürt halkının hakkını müdafaayla ilgilenirken, Mesut Barzani petrol çalmak ve nüfuzunu sağlamakla meşguldü. Evlatlarımızı bundan sonra onun (Barzani'nin) mevkisi için ölüme gönderemeyiz.