Uber Taksi Uygulaması

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birçok işlem akıllı telefonlara indirilen uygulamalarla yapılıyor. Uber Taksi uygulaması ile insanlar telefonlarına indirdikleri uygulama ile kendisine en yakın şoföre ulaşabiliyor. Kişi uygulamadan bulunduğu konumu gönderiyor, konumu gören en yakındaki şoför yolcunun yanına geliyor. 2014 yılından beridir Uber taksi, 3 bine yakın şoförle İstanbul'da faaliyet gösteriyor.

Uber Şoförünü Dövdüler

Taksici-Uber gerginliği şiddet boyutuna vardı. Uber şoförü; 'Taksiciler Uber çağırıp şoförü dövdüler" ifadesini kullandı. Yapılan açıklamalar göre, gelen şoförü tenha götüren kişiler burada sözlü ve fiziki şiddet uyguluyor. Buna benzer durumlar hemen hemen her gün yaşanıyor.

Olay Yargıya Taşındı

Taksiciler tarafından şiddete uğrayan Uber şoförleri şikayetçi olup olayı yargıya taşıdıklarını ifade ettiler. Savcılığa yaptıkları suç duyurusunun işleme alındığı ve soruşturma sonucunun beklendiği belirtildi.

Şiddet mağduru bir Uber şoförü " bir kaç kişi arabamın önü kesti. Küfür ve hakaret ettiler. Arabama ellerindeki sopalarla vurup zarar verdiler. Beni bıçakla tehdit ederek arabamdan indirdiler. İnsanlar içinde beni tehdit ettiler. Bir defasında müşterimin olduğu istikamete giderken yolumu kesip engel oldular. Tehditler savurup müşterimi almama izin vermediler" ifadelerini kullandı.

Taksiciler Ne Diyor

Taksiciler ise bu durumdan oldukça rahatsız. Yapılan suçlamalar ve iddialar hakkında taksiciler şu ifadeleri kullandı. " İşimizi yapamıyoruz. İşlerimiz eskisi gibi değil. Eve ekmek götürmekte zorlanıyoruz. Bizim sabit durduğumuz yerlerde insanlar telefonla Uber taksi çağırıyor. Bize daha yakın olan yolcuları alıyorlar. Bize ait olan işi elimizden alıyorlar. Bu konuda devletten yardım istiyoruz. Bizi bu sıkıntıdan kurtarsınlar. Devlet bu durumu bir düzenleme getirmezse, istenmeyen durumlar yaşanacak."