UBER şoförleri ise bu iddiaları kabul etmiyor. UBER uygulaması yaygınlaştığından beri bütün dünya genelinde taksicilerin yaptıkları protesto gösterileri dinmek bilmiyor. UBER bazı Avrupa ülkelerinde yasaklanmışken, bazılarında ise serbest bırakılıyor.
Uber Nedir?

UBER taksi uygulaması, temelde uygulamada kayıtlı en yakın araçla yolcuyu eşleştirerek daha hızlı bir ulaşım sağlıyor. UBER,özel taşımacılık yapan bir uygulama olarak 2014 yılının Mart ayında Türkiye' nin piyasasına girdi. UBER' in ilk kullanıcısı ise milli basketbolcu Sinan Güler'di.

UBER' in dünyada hızla yayılması ile taksiciler tepki göstermeye başladı. İspanya bu konuda greve çıktı, Yunanistan'da ise protestolar düzenlendi. UBER, Belçika' da ise mahkemeye verildi. Fakat bu çabalar UBER' in yayılmasına engel olmadı. Meksika' da bir UBER sürücüsü kadın öldürüldü. Türkiye' de ise UBER sürücülerine saldırılar da arttı.

Kadıköy'de Müşteri Gibi Çağırılan Uber Sürücüsünü Dövdüler

Kadıköy Rıhtım Caddesi' nde bir grup taksici geç saatlerde çağırdıkları UBER sürücüsünü darp ettiler. Darp edilen sürücülerden Muharrem Ekiz, Timuçin İlkgöçmen, Umut Gültekin ve Ümit Kayaoğlu kendilerine saldıran taksicilerden şikayetçi oldular.

Yine benzer bir olay da 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda oldu. UBER sürücüsü Bahattin Toslu, aracından indiği anda 10 kişi civarında taksi şoförünün saldırısına uğradı. Çevredeki duyarlı taksiciler ise UBER sürücüsünü kurtardı. Toslu ise kendisine saldıran kişilerden şikayetçi oldu. Bir başka olay Şişli'de meydana geldi. Bir taksi şoförü içerisinde yolcu olan UBER sürücüsüne saldırdı. Bıçağı ile aracı çizen ve tekmeleyen şoför araçtaki yolcuların korkmasına neden oldu.