Bu vazgeçilmez ikilinin tehlikeli olmaması için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunu savunuyor.

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmalar tahin ile pekmez karışımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini gösteriyor. Peki ama tahin pekmezin zararları neler?

Uzmanlar tahinin içinde bulunan yüksek miktardaki yağın ve pekmezin içinde bulunan şekerin birleşmesiyle sağlığımız için yarardan çok zararlı bir besin haline gelen pekmezin, ciddi kilo alımına sebebiyet verdiğini hatırlatıyor.

Tahin ve pekmezin ayrı ayrı tüketilmesinin uzmanlar tarafından daha yararlı bulunduğunu belirtmekte fayda var. Çünkü uzmanlar bu kadar yoğun yağ ve şeker barındıran pekmezin kanser hastalıklarının oluşmasına da neden olabileceğini işaret ediyor. Özellikle soğuk havalarda bağışıklığımızı güçlendirmek amacıyla sofralarımızdan eksik etmediğimiz tahin pekmez karışımının ciddi bir risk oluşturduğu üzerinde duruyor.

Bütün bunların yanı sıra pekmezin içerisinde bulunan yüksek miktarda şeker, şeker hastaları için büyük risk taşımakta olduğunu savunan uzmanlar, şeker hastalarının pekmez tüketmemeleri gerektiğini kaydediyor.

Tahin içerisinde de yüksek miktarda protein bulunur. Bu da böbrek rahatsızlığı yaşayan kimseler için hayati önem taşır.

VÜCUTTA ŞİŞKİNLİĞE NEDEN OLUYOR!

Tahin ve pekmezin sık tüketilmesi vücudun belli bölgelerinde şişmelere sebep olabilir. bu şişlikler genellikle el, ayak, yüz ve karın bölgesinde gerçekleşir.