Suudi Arabistan'da başlatılan yolsuzluk operasyonları kapsamında 11 prens ve 38 devlet görevlisi tutuklandı.

Hukukta Ceza ve Cezanın Ölçülülüğü, Adaletin Temel İlkesi Nedir ? Hukukta Ceza ve Cezanın Ölçülülüğü, Adaletin Temel İlkesi Nedir ?

ZENGİNLİKTE DÜNYADA 44''NCÜ SIRADA

Tutuklananlar arasında Türkiye'de yaptığı tatiller ile adını sıkça duyduğumuz dünyanın en zengin adamlarından Prens El Velid Bin Talal bin Abdülaziz El Suud da bulunuyor.

Suudi Prens, 18.7 milyar dolarlık serveti ile Forbes 2017 listesinde dünyanın en zengin 44. İnsanı konumunda .

Dünya Suudi Arabistan'da başlatılan yolsuzluk operasyonlarını yakından katip ediyor.

Şimdiye kadar 11 prens ve 38 devlet görevlisinin tutuklandığı gelen bilgiler arasında. Bu isimler arasında yer alan Suudi Arabistan ElVelid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud, Türkiye'de de yakından tanınan bir isim.

BİR HAFTADA 2.5 MİLYON TL HARCADI

Prens tatil boyunca Bodrum7u altını üstüne getirip havadan ve karadan gezmiş, birbirinden lüks mekanları kendisine özel olarak kapatmıştı. Prens El Velid Bin Talal Abdülaziz El Suud, bir haftalık tatiline yaklaşık 2.5 milyon lira harcamıştı. Suudi prens gittiği her mekanda garsonlara binlerce lirea bahşiş vermişti.

2 KAMYON EŞYA İLE GERİ DÖNMÜŞTÜ

Prens El Velid Bin Talal Bin Abdülaziz El Suud'un ve ailesinin eşyaları uçağa, 2 nakliyat kamyonu ile taşınmıştı. Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni olan 62 yaşındaki iş adamı ve Kingtom Holding Yönetim Kurulu Başkanı Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud, 150 kişilik kafileyle kraliyet ailesine ait özel Jumbo uçakla Milas-Bodrum Havalimanına gelen Suudi prensi konsolosluk görevlileri karşılamıştı.

SATIN ALDIKLARI DUDAK UÇUKLATTI

2 buçuk milyon lira harcadığı Bodrum'a bir kamyon eşya ile gelen Prens, gidişinde 2 kamyon eşya götürmüştü. Öte yandan, 300 valizle gelen prens ve ailesi yaklaşık 800 valizle ülkelerine dönüş yapmıştı.

HER YERDE YATIRIMI VAR

18.7 milyar dolarlık kişisel serveti ile Forbes dergisi tarafından her yıl düzenli olarak yayınlanan dünyanın en zengin insanları listesinde 44. Sırada bulunan Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud'un sahibi olduğu Kigdom Holding aracılığı ile, Avrupa, Amerika ve Orta Doğu'da bir çok şirkette yatırımı bulunuyor. Tallal'ın yatırım yaptığı şirketler arasında Twitter, Citigroup, Four Seasons Hotels & Resorts, Hotel George V.