Suudi Arabistan'da Kral Salman'ın kadınlara araba kullanma yasağını kaldırmasının ardından tarih konusunda yaşanan kafa karışıklığı sebebiyle kadınların hemen araba kullanmaya başlaması bazı bölgelerde kriz çıkardı. Yasağın 10 ay sonra kaldırılacağı açıklanırken, araba kullanan kadınlara saldıran bir adam gözaltına alındı.

Dünya Dışı Zekâlarla Etkileşim Yöntemleri Dünya Dışı Zekâlarla Etkileşim Yöntemleri

SÜRÜCÜ KADINA SALDIRAN GÖZALTINDA

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, kadınların 10 ay sonra otomobil kullanmaya başlamasına için veren kraliyet açıklamasının ardından bir adamın araba süren bir kadına saldırdığı ve daha sonra gözaltına alındığını açıkladı.

Kadına saldıran adamın, 'Allah'a yemin olsun ki arabası hareket eden bir kadın olursa kendisini ve arabasını yakacağım' dediği öğrenildi.

SEVİNÇLE KARŞILANDI

Ülke çapında büyük ses getiren bu yeni adım, Akademik çevrelerde de sevinçle karşılanırken, Arap medyasında konu ile ilgili olumlu yorumların yer aldığı gözlemlendi. Kadınların araba kullanmalarına için çıkmasının ardından bankalar da 'otomobil kredisi' yarışına girdi. Suudi Arabistan Bankalar Birliği Media Komitesi Başkanı Talat Hafız bu konuda yaptıkları çalışmaların tamamlandığını belirterek, ' Bütün bankalar isteyen her kadına kredi verebilecekler. Bu konuda çalışmalarımızı tamamladık. Ülkede yıllık araç satış sayısı 600 bin dolayındayken, kadınlara yönelik satışlar ile birlikte, toplam satışların yüzde 50 artmasını bekliyoruz' dedi.

30 Milyon nüfusa sahip olan Suudi Arabistan'da 10 milyon yabancı bulunuyor. Yabancıların çoğunluğu Suudi vatandaşlarının evlerinde şoför olarak çalışıyor. Yeni karar ile birlikte bir çok yabancı şoförün işsiz kalmasından endişe ediliyor.