Suudi Arabistan'da sulan durulmuyor. Suudi yetkililer Cumartesi gecesi gerçekleşen yolsuzluk operasyonunun ardından bugün yeni bir tutuklama dalgasının başladığı açıklandı.

Dünya Okyanusları, Mavi Gezegenin Derin Suları Dünya Okyanusları, Mavi Gezegenin Derin Suları

İŞ ADAMLARI VE POLİTİKACILARDA TUTUKLANIYOR

Reuters'ın haberine göre Suudi Arabistan'da yolsuzluk soruşturması kapsamında yeni bir tutuklama dalgası başladı. Resmi bir yetkiliye dayandırılan haberde politika ve iş dünyasına yakın kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.

800 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE MÜLK

Öte yandan, Suudi Arabistan'ın gözaltıların ardından 800 milyar dolar değerinde toprağa el koyacağı ifade ediliyor.

Ancak bazı batılı yetkililer, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan ülkede yaşananlardan rahatsızlık duyuyor. Suudi Arabistan borsası Çarşamba günü yolsuzlukla mücadelenin ekonomik etkisi hakkındaki endişeler sebebiyle düşmeye devam etti.

HİSSE SENETLERİ DİP YAPTI

Soruşturmada gözaltına alınanların şirketleriyle ilgili hisseler düşüş yaşadı. Veliaht Prens Muhammed bin Salman ve Suudi merkez bankası soruşturma ile ilgili endişeleri hafifletmeye çalışıyor.

Suud Merkez Bankası yolsuzluk operasyonunda bazı iş adamları ve siyasilerin banka hesapları dondurulurken, ulusal ve çok uluslu şirketlere ilişkin istikrarının bozulmaması gerektiğini ifade etti. Tasfiye sonucunda dondurulan yurt içi banka hesaplarının sayısı ise 1.700'in üstüne çıktı.

TUTUKLAMALAR SÜRECEK

Cumartesi gecesi gerçekleşen ilk operasyonda 11 prens 4 bakan ve onlarca iş adamı tutuklanarak Riyad'da bulunan otele götürülmüştü.

Pazartesi günü açıklama yapan Suudi Arabistan Başsavcılığı, ilk dalganın şüphelilerin kaçma ihtimali sebebiyle gizli tutulduğunu ifade etmişti.