Suudi Arabistan dün gece çok hareketli saatler yaşadı. Ajanslara önce Yemen'den başkent Riyad'a balistik füze saldırısı gerçekleştiği ve saldırın önlendiği haberi düştü.

YEMEN FÜZESİ SUUDİ ARABİSTANI KARIŞTIRDI

Bu saldırın hemen sonrasında ise Ulusal Muhafızlar Bakanı ile Deniz Kuvvetleri Komutanı görevlerinden alındı. Ancak Suudi ülkesinin hareketli gecesi daha yeni başlamıştı. Güvenlik bürokrasisindeki önemli görevden almaların ardından ajanslara onlarsa Suudi prens, bakan ve iş adamının da gözaltına alındığı haberleri düşmeye başladı.

BİR ÇOK İŞADAMI VE PRENS TUTUKLANDI

Göz altıların ardında ise başkanlığını Veliaht Prenses Muhammed bin Salman'ın yaptığı Rüşvet ve Yolsuzluklara karşı Mücadele Komisyonu bulunuyor. Veliaht Prens Salman, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ve tüm dünyanın ilgisini çeken 'ılımlı İslam'a dönüyoruz' açıklamasıyla gündeme gelmişti. Suudi Arabistan'daki üst düzey bu göz altıların bu açıklama ardından gelmesi de dikkat çekici.

SALDIRIDA CAN VE MAL KAYBI OLMADI

Plastik Maddelerin Oluşumu ve Çeşitleri, Kullanım Alanları ve Çevresel Etkileri Plastik Maddelerin Oluşumu ve Çeşitleri, Kullanım Alanları ve Çevresel Etkileri

Yemen'de, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a balistik füze saldırısı düzenlendi. Dün akşam geç saatlerde meydana gelen saldırın, başkent Riyad'da yer alan Kral Halid Uuslararası Havalimanı'nı hedef aldığı belirtildi.

Suudi kaynaklarına göre füze, Riyad yakınlarındaki füze savunma sistemi sayesinde havada etkisiz hale getirildi. Suudi Savunma Bakanlığı füzenin sınırlı ölçekte olduğunu saldırı sebebiyle can kaybı olmadığını ve maddi bir zararın oluşmadığını bildirdi Havaalanındaki hava trafiğinin de normal seyrinde devam ettiği kaydedildi. Öte yandan füzenin nimhası sırasında meydana gelen patlama, kentin birçok yerinden duyuldu.

RİYAD'DA HAREKETLİ SAATLER

Füze saldırısından sonra Suudi Arabistan'da flaş gelişmeler yaşandı. Ekonomi ve Planlama Bakanı Adil Fakih ve Ulusal Muhafızlar Bakanı Emir Mutab bin Abdullah bin Abdulaziz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Abdullah Sultan'ın görevlerinden alındı.

Bakan Fakih'in yerine Ekonomi ve Planlama Bakanlığı'na Muhammet Al-Twaijri'nin, Ulusal Muhafızlar Bakanı Mutab bin Abdullah'ın yerine de Prens Halid bin Ayyaf'ın getirildiği öğrenildi. Ancak bu görevden almaların füze saldırısı ile ilgili olup olmadığı anlaşılamadı.

YOLSUZLUKLARA KARŞI ACİL ÖNLEMLER

Suudi ülkesindeki 'deprem' bununla da sınırlı kalmadı. Kral Salman bin Abdulaziz, geç saatlerde 'yolsuzlukla mücadele' yönünde bir dizi karar aldı. Resmi Haber Ajansı SPA'da yayınlaman Kraliyet Kararnamelerine göre 'Rüşvet ve yolsuzluklara bulaşmış olanlar hakkında işlemlerin başlatılması ve araştırmaların sürdürülmesi için bir komisyon kurulmasına karar verildi.

BANKALARDAKİ PARALARINA EL KONULACAK

Komisyon alacağı kararlar doğrultusunda, şüphelilerin yurt dışına çıkışını engelleyebilecek, bankalardaki tüm paraların el koyabilecek ve tüm şirketleri kontrol altında tutabilecek. Suç unsuru tespit edilenler ise derhal tutuklanabilecek.

TUTUKLAMALAR BAŞLADI İDDİASI

Ülkeden gelen son bilgilere göre, başkanlığını Veliaht Muhammet bin Salman'ın yaptığı komisyonun bazı prens ve eski bakanların tutuklanması yönünde karar aldığı öne sürüldü.

Al Arabiya haber kanalı da ülkede tututlamaların başladığı yönündeki haberi son dakika olarak okurlarına duyurdu. Kanala göre Veliaht prensin komisyona verdiği yazılı liste sonrasında ülkede onlarca prens ve eski bakan gözaltına alındı.

BAŞKENT RİYAD'DA ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Kanal ayrıca haberinde Riyad'da endişenin hakim olduğu yönündeki yorumlara yer verdi. Al Arabiya'nın önemli bir diğer iddiasına göre de, ülkede güvenlik önlemleri yoğunlaşırken havalimanlarında da kontroller üst düzeye çıkarıldı. Bu önlemlerle olası kaçışların önüne geçilmeye çalışıldığı ifade ediliyor.

Ayrıca henüz isimleri açıklanmayan bazı ünlü Suudi iş adamlarının da mal varlıklarına el konulduğu haberleri geliyor.