Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Mısır temasları sırasında Türkiye hakkında küstahça açıklamalarda bulundu. Bin Selman, 'Mısır ve Suudi Arabistan'ın düşmanları şeytan üçgenidir. Bunlar da Türkiye, İran ve teröristlerdir' dedi.

MISIR GEZİSİNDE TÜRKİYE'NİN ALEYHİNE KONUŞTU

Mısır'da temaslarda bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Türkiye karşıtı açıklamalarda bulundu. Mısır'daki bazı üst düzey medya mensuplarıyla bir araya gelen Bin Selman'ın bir çok konuda açıklamalarda bulunduğu ifade edildi.

CBC kanalında çalışan sunucu Lamis El Hadeedi, Bin Selman'ın 'her konuda' konuştuğunu söylerken, Suudi Prens'in Türkiye aleyhindeki açıklamalarda da bulunduğu ortaya çıktı.

OSMANLI HALİFELİĞİ PEŞİNDELER

Suud'lu prens, 'Mısır ve Suudi Arabistan'ın düşmanları şeytan üçgenini temsil ediyor. Bu da Türkiye, İran ve terör örgütleridir' dediği ortaya çıkarken, Selman'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin yeni bir 'Osmanlı Halifeliği' kurmaya çalıştığını iddia etti.

İRAN'IN TEHDİTLERİNE CEVAP VERMEDİK

Prens Selman, İran'ın bölgede isyan çıkarttığına işaret ederek 'Suudi Arabistan, İran'ın tehditlerine yanıt vermedik ve bizi savaşa çekmelerine izin vermedik' dedi.

TERÖRLE SAVAŞIYORLARMIŞ

Son dönemde ülkesinde yaptığı reformlarla Dünya kamuoyunun gündemine oturan Bin Selman, Suudi Arabistan'ın 'kardeşleriyle' birlikte Arabistan'da terörle savaşacağını ve bu bahsi geçen ülkelere karşı birlikte olması gerektiğini de ifade etti.