TV 8 ekranlarının sevilen yarışma programlarından biri olan Survivor'da SMS sisteminin gerçek olmadığı, birinci olacak olan kişinin önceden ayarlandığı şeklinde iddiaları ortaya atan C.S. isimli kişi, Survivor yarışmasında sahtecilik yapıldığı iddiasıyla savcılığa ihbarda bulundu.

Gelen ihbarı değerlendiren yetkililer İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nca Beyoğlu 30. Noteri Rabia Kaban'ın ifadesine başvuruldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'na ifade veren Beyoğlu 30. Noteri Rabia Kaban; 'Survivor' isimli yarışma programının noterliğini üstlendiğini, SMS sonuçlarının belirlenmesi için özel bir sistemle gelen SMS sayılarını tutanağa bağladığını ve tutanağa göre Ogeday isimli yarışmacıya daha çok SMS geldiğini belirtti.

Survivor Yunus Emre'nin Acı Dolu Hikayesi Survivor Yunus Emre'nin Acı Dolu Hikayesi

Kaban, evrakta sahtecilik yapmadığını ileri sürse de savcılık tarafından Adalet Bakanlığı'na yazı yazılarak Kaban hakkında soruşturma izni istendi. Noter hakkındaki soruşturma için Adalet Bakanlığı'nın izin verip vermeyeceği yönündeki kararı bekleniyor.

Tüm bu iddialara TV 8'in ve Acun Medyanın sahibi olan Acun Ilıcalı'dan açıklama geldi. Acun Ilıcalı, Noter tasdikli belgeyi Twitter'dan paylaşarak şu notu düştü; "Madem oy adetlerini gösteren sonuçları görmek istiyorlar, onu da hemen paylaşırız. Biz kimsenin hakkını yemeden emeğimizle buralara geldik, isteyen her şeyi inceler, kimse namusumuza dil uzatamaz."