İlk kez İzlanda'da kullanılmaya başlanan üç boyutlu yaya geçidi şimdide Almanya'nın Köln kenti yakınlarındaki bir bölgede deneniyor. İki Hintlinin mucidi olduğu yaya geçidi gözü yanıltıyor ve beyaz bloklar yerden yüksekte hava duruyormuş izlenimi uyandırıyor.

Bu sayede sürücülerin frene daha sıkı basması hedefleniyor. Üç boyutlu yaya geçidi iki anaokulu ile bir ilkokulun bulunduğu ve sürücülerin mutlaka yavaş geçmesi gereken bir noktaya yerleştirildi.

Bölge halkı üç boyutlu yaya geçidinin hoşlarına gittiğini dile getirirken, şoförlerin bu yaya geçidinde normal yaya geçitlerine göre daha çok frene bastığını savunuyor.

Şoförler sanki arabalarını beton bir bloğa doğru sürdüklerini hissettiklerini ve bu nedenle de frene asılmak durumunda kaldıklarını paylaşırken, denemesi yapılan üç boyutlu yaya geçidi Almanya'da şimdilik kullanılamıyor.

Bu yaya geçitlerinin ülke geneline yayılabilmesi için kanun değişikliğinin şart olduğunu dile getiren uzmanlar, önümüzdeki aylarda böyle bir değişikliğin söz konusu olabileceğini hatırlatıyor.