ABD Başkanı Trump'ın geçtiğimiz günlerde sinyalini verdiği Suriye'ye operasyonu, Türkiye saatiyle 04.00 sıralarında gerçekleşti. Rejime ait 4 hedefe 100'e yakın füze gönderen ABD yönetimi, saldırıların başarılı şekilde gerçekleştiğini belirtti.

Türkiye'den ise saldırıya ilk tepki hükümetten geldi. Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili ilk açıklamasında "memnuniyetle karşılıyoruz" ifadelerine yer verirken muhalefetten tepki sesleri yükseldi.

Suriye'ye ABD operasyonunu eleştiren Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğu, hükümeti "dik duruş göstermeye" davet etti. Operasyonun İslam dünyasına duyulan kin ve nefretin göstergesi olduğunu belirten Karamollaoğlu şöyle devam etti:

'Şüphesiz ki bu durum İslam dünyasına duyulan kin ve nefretin göstergesi olduğu kadar, hedefin sadece Suriye'nin bir parçası değil, Afganistan'dan Yemen'e bütün İslam dünyası olduğunun en büyük göstergesidir. Sebebi ne olursa olsun bu tür emperyalist müdahaleler coğrafyamıza kan ve gözyaşı getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Şüphe yok ki coğrafyamızda yaşanan bu tür saldırıların tamamı, İsrail'in işine yaramakta ve Büyük İsrail hedefine hizmet etmektedir.

KILIÇDAROĞLU: BÖLGE DAHA KRİTİK BİR SÜRECİN İÇİNE GİRECEK

Saldırı sonrası ilk açıklamasını yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, bölgenin daha kritik bir süreç içine girdiğini söyledi. Kimyasal silah kullanımının insanlık suçu olduğunun altını çizen CHP lideri, savaş meydanının terk edilerek diyalog masasının kurulmasını önerdi.