Diş Hekimlerinin Önemi ve Ağız Sağlığının Korunması Diş Hekimlerinin Önemi ve Ağız Sağlığının Korunması

Bunun nedeni stresin vücudun her noktasında etki bırakmasıdır. Aşırı stres yaşayan pek çok kişi vücudunun farklı noktalarında ağrılar, ruhsal sıkıntılar ve fiziksel problemler olduğunu belirtir. Stresin neden olduğu hastalıkların listesi ise bir hayli fazladır.

Kalp Hastalıkları

Stresin etkisi ile ilgili yapılan araştırmalar stresin kalp üzerinde beklenenden çok daha fazla etkisi olduğunu ortaya çıkardı. Yoğun stres hipertansiyon, damar sertliği, kalp ritmi bozukluğu gibi hastalıklara neden olduğu gibi kişide bulunan kalp rahatsızlıklarını şiddetlendirebilir. Yaşanan stresin ve vücudun sağlık durumuna bağlı olarak stres kalp krizini bile tetikleyebilir.

Ruhsal Hastalıklar

Her insan strese belirli bir düzeyde direnç gösterebilir. Fakat uzun süreli devam eden stres kişinin ruhsal sağlığında sıkıntılar yaratabilir. Depresyon bu rahatsızlıklardan en bilineni ve en yaygın olanıdır. Stres ayrıca anksiyete, panik atak ve pek çok sıkıntının temelinde yatan sebeptir.

Mide ve Bağırsak Rahatsızlıkları

Stresin bünyeye yarattığı pek çok etki içerisinde sindirim sistemi rahatsızlıkları insana en rahatsızlık verenlerin başında gelir. Bazı kişilerin strese yemek yiyerek tepki vermesi sonucunda ülser ve reflü gibi mide rahatsızlıkları oluşabilir. Bu sıkıntıların yanında bağırsaklarla ilgili olan şişkinlik problemleri, gaz sıkışması, ishal ve kabızlık stresin neden olabileceği rahatsızlıklardan sadece bir kaç tanesidir.

Cilt Hastalıkları

Bünyesi hassas olan kişilerde stres cilt rahatsızlıklarının oluşmasında en önemli faktördür. Kişinin içinde yaşanan sıkıntının vücuduna yansıması olarak ifade edilebilen bu rahatsızlıklar alerji, sivilce, kurdeşen gibi rahatsızlıklardır. Ayrıca kişinin stres nedeniyle kendiyle ilgilenmemesi bu cilt rahatsızlıklarının yaratacağı sıkıntıyı üst seviyeye çıkarabilir.