Hemen hemen herkesin gündelik hayatta stresten yakındığını dile getiren uzmanlar, en ufak bir stresli durumda bile hayattan sıkılma, boş verme, endişe, mutsuzluk ve depresyonun ortaya çıkabileceğini hatırlatıyor.

Yapılan araştırmalar ortalama stres seviyesine sahip kişilerde ise performansın arttığını ve içimizdeki potansiyelin dışa çıktığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Peki bu bilgiler ışığında stresi nasıl yönlendirmeliyiz sorusunu yönelttiğimiz uzmanlar, yaşam şartlarını, işinizi, çalışma alanınızı göz önüne aldıktan sonra bir değerlendirme yapmanın şart olduğunu dile getiriyor.

Amerikan Psikoloji Derneği'nin (American Psychological Association) yayınladığı stres araştırma sonuçları yetişkinlerdeki stres seviyesinin yüksek düzeyde olduğunu ve bu seviyenin her geçen yıl arttığın net bir şekilde ortaya koyuyor.

Konteyner Evlerin Yükselişi ve Sürdürülebilirlik Konteyner Evlerin Yükselişi ve Sürdürülebilirlik

The Labour Force Survey'in iş gücü anketine göre ise stres, kaygı ve depresyon nedeniyle çalışanlar yılda ortalama 24 gün işe gidemiyor.

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen bu araştırmalar stresin; fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklara, iş tatminsizliğine, performans sorunlarına, işten ayrılmaya, devamsızlığa, verimsizliğe, çatışmaya, yabancılaşmaya, tükenmişliğe, depresyona ve kaygıya yol açtığını gösteriyor.

Uzmanlar stresle mücadele için 6 önemli adım olduğu üzerinde duruyor. Bunlar Farkındalık geliştirme, problem çözme, bilişsel yapılandırma, mindfulness, resilience ve sosyal destek.