Kendilerini kendilerine çaresiz ve hiçbir şey yapamayacaklarını ikna ettikleri için yeterli miktarda vücutta oluşan stresi aşırılığa kaçırıp sağlık sorunları yaşıyorlar.

Aşırı Stresin Tedavilere Etkileri

Günlük hayatta sürekli olarak böbrek üstü bezlerden salgılanan stres hormonlarının kronik bir şekilde salgılanması insan vücudunda bezleri sadece yormakla kalmaz aynı zamanda, halsizlik durumu, uyku bozuklukları, troid bezlerinde çıkabilecek türlü problemleri insanın önüne getirir. Stres tedavilerin gidişatını olumsuz yönde etkileyebilir.

Kanser hastası olan insanların moral bozukluğuna uğramamaları söylenir. Bunun altında yatan sebep moral bozukluğu ile vücutta salgılanacak stres hormonlarının salgısı vücudu daha fazla yormaya başlayacak. Yani vücudun direncini kıracak bu yüzden olabildiğince yüksek moral ve motivasyon hastalığın iyileşmesini sağlayacaktır. Stresin, tedavilerin gidişatına oluşturduğu olumsuz etkiler:

Baş Ağrısı

Artan seviyeyle birlikte, kronik ağrılara tutulabilir.

Uykusuzluk

2010 yılında yapılan araştırmalarda stresli ortamlarda çalışan insanlarda uykusuzluğun iki kat arttığı tespit edilmiştir. Uyku bozuklukları hasta tedavilerinde vücudun enerji toplamasını önleyen bir etmendir.

Şekere ve Yağa Düşkünlük

Hayvanlara uygulanan araştırmalarda vücuttaki stres hormonu salınımının artması sonucunda tatlı yeme oranının arttığı görülmüştür. Bu da stresi yüksek olan hastaların özellikle diyabet hastalarının şekerli yiyeceklere yönelip vücut dengelerinde bozukluk yaşayacakları öngörülür.

Sindirim Sorunları

Bağırsaklarda bulunan mikroorganizmaların hassas dengelerini alt üst edip, sindirim sorunlarını hastanın önüne çıkarabilir.

Tansiyon Sorunları

Vücutta artan stres tansiyonu da artırıyor. Artan tansiyonla birlikte çeşitli kalp rahatsızlıkları da beraberinde geliyor. Kalp rahatsızlığı yaşayan hastalarda tedavilerde ilk başta uzak durulması gereken faktör strestir. Çünkü ağır bir olumsuz etkisi olduğu için hastaların tedavilerinde takılmalar sağlamaktadır.