Sporcu Masajının Etkileri

Özellikle atletik faaliyetler esnasında ya da bu tür faaliyetlere hazırlanırken yapılan çalışmalar esnasında vücudu daha dinç tutmaya yaramaktadır. Bunun yanı sıra bu çalışmalar esnasında gerçekleşebilecek kazalarda da daha hızlı bir biçimde iyileşme süreci geçirmek için kullanılıyor. Kas yorgunluğuna da bire bir gelen spor masajı sürekli enerjik olmak durumunda olan sporcular için oldukça etkili bir yöntemdir.

Spor çalışmaları öncesinde yapılabilen bu masaj spor sonrasında da yapılabilir. Spor öncesinde yapılması kişiyi aktiviteye hazırlar ve kasların ısınarak çalışmaya hazır bir duruma getirilmesine yardımcı olur.

Kaslara esneklik kazandırmak yapılan spor aktivitesinin ne kadar zorlayıcı olursa olsun vücuda koruyucu özellik kazandıracaktır.

Aktivite Sonrasında Sporcu Masajının Önemi

Sporcular ağır aktiviteler esnasında vücutlarını gereğinden fazla zorlayarak kasların oldukça açılmasını sebep olabilirler. Bu durum da kaslarda ağrı oluşmasını tetikler. Fakat bu gibi sıkıntılardan masaj yöntemi ile kurtulabilmek mümkündür. Özellikle aktivite sonrasında yapılan sık bırak yöntemi kasların rahatlamasını sağlayacak ve sonrasında oluşabilecek ağrıların engellenmesini sağlayacaktır. Bu sırada yapılan masajın daha dikkatli yapılması gerekir. Çünkü kaslar zaten oldukça gergindir ve bu gerginlikteki kaslara yapılacak olan yanlış bir müdahale üzücü sorunları beraberinde getirebilir. Bu neden ile işin uzmanları tarafından yapılan sporcu masajları rahatlamayı beraberinde getirecektir.

Genellikle sırt ve bacak bölgesinde uygulanan sporcu masajının haftada en az 2 defa yaptırılmasında yarar bulunuyor. Kaslardaki kan akışını hızlandırmayı sağlayan bu masaj sporcularda oluşan basit kas yırtılmalarını yanı sıra kas sertliklerini ve ödemi de tedavi edebiliyor.