Uzun bir süreden beri Türkiye ile diplomatik ilişkiler konusunda kopuş yaşayan Hollanda'da bugün Türkiye'nin tepkisini çekecek önemli bir karar alındı.

SOYKIRIM TASARISI KABUL EDİLDİ

Dünyanın birçok ülkesinde Türkiye aleyhine kararlar çıkartmayı başaran dünya Ermeni lobisi Hollanda'da başlattığı soykırımı tanı kampanyasında önemli adımlar attı. Sözde 1915 Ermeni soykırımı tasarısı Hollanda parlamentosu oy çokluğu ile kabul etti.

HOLLANDA HÜKÜMETİ KARŞI ÇIKTI

Hollanda hükümeti bu karar tasarısı öncesinde olumsuz görüş bildirmişti.

Ancak uzun bir süredir işleyen kampanya sürecinde Hollanda hükümetinin bir parçası olan Hristiyan Birliği tarafından hazırlanan 'Ermeni Soykırımının Tanınması' önerisine parlamento çatısı altında bulunan Türk milletvekilleri tarafından kurulan DENK partisinin dışındaki bütün siyasi partilerden destek geldi.

TÖRENLERE HÜKÜMET TEMSİLCİSİ KATILACAK

Dünyanın En İyi 5 Michelin Yıldızlı Restoranı Dünyanın En İyi 5 Michelin Yıldızlı Restoranı

Yapılan oylama sonucunda kabul edilen karar gereği, Hollanda Parlamentosu 1915 olaylarını bundan böyle soykırım olarak niteleyecek. Karar, hükümetin her yıl 24 Nisan'da Ermenistan'ın başkenti Erivan'da yapılan anma törenlerine bakan düzeyinde temsilci göndermesini de öngörüyor. Hollanda daha önce bu törenlere üst düzey siyasi bir temsilci göndermemişti.