Sürücüsü olmayan araçlar

Hala bir hayal gibi görünen bu uygulama için çalışmalar 2008 yılında google tarafından başlatıldı. Günümüzde üretimi başarılı ile yapılan bu araçlar artık kullanıma hazır durumdalar. Önümüzde 20 yıl içerisinde artık her yerde göreceğimiz bu araçlar son 10 yılın en büyük teknolojik gelişmelerinden bir tanesi.

Sanal gerçeklik

Son 10 yıl içerisinde yapılan bir diğer büyük buluş ise sanal gerçeklik. Her yıl gelişimine devam eden ve harika tasarım gözlükleri karşımıza çıkan bu uygulama her alanda kullanılıyor.

Günümüzde eğlence sektöründe kullanılan sanal gerçeklik teknolojisi ile gelecekte insanlara neredeyse gerçek deneyimler yaşatmayı başaracak. Bir kişi ileride tam bir gününü yağmur ormanlarında geçirebilecek ve bu deneyimi yaşarken tüm duyu organları aktif olarak o ortamın havasını içine çekebilecek.

İnsansı robotlar

Yıllardır bir hayal olarak başlayan çalışmaları günümüzde ürkütücü seviyede gerçekçi bir hal aldı. Robot geliştirme çalışmalarının altın yılı 2013'ten günümüze hala çalışmalar ve yeni kod yazma işlemleri devam ediyor.

Artık bizimle konuşabilen hatta bizi anlayabilen robotlar o gerçekçi ifadeleri ile aramızda. Gelecekte her evde bir robot olması da bu çalışmalarla birlikte mümkün görünüyor.

DNA Düzenlemesi

Maymunlar üzerinde denenen ve son 10 yılda insanlık kaderine büyük bir yön verecek olan bu gelişim ise en çarpıcı yeniliklerden bir tanesi. Artık insanların genleri ile oynanmasının mümkün olduğu bu çağda nasıl görüneceğimizden, kalıtsal hastalıklara kadar birçok değişiklik yapmak mümkün.