Galler'de yaşayan 46 yaşındaki Chris Garlick isimli bir vatandaş, soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede doktorların yaptığı incelemeler ve tetkikler sonucu Chris Garlick'e sepsis tanısı koyuldu.

41 yaşındaki eşi Karaan ile beraber bir Kayropraktik kliniği işleten Chirs'in Temmuz ayında soğuk algınlığına benzeyen şikayetleri başladı. Soğuk algınlığı diye düşündükler için çok fazla önemsemeyen Chris, evde yatarak dinlenmeye karar verdi. Evde yattığı bir hafta boyunca her geçen gün durumu daha da ağırlaştı ve artık yataktan çıkmamaya başladı. Durumdan şüphelenen eşi Karaan, sağlık ekiplerini arayıp şikayetlerini bildirmesi üzerine hemen bir ambulans eve gelip Chris'is alıp hastaneye götürdü. Kaldırıldığı hastanede hemen yoğun bakıma alınan Chris, yaşam destek ünitesine bağlandı.

Chris'in Vücudunda oluşan sepsis nedeniyle organları ve dokusu zarar gördü. Karaciğerinin de çalışmamaya başlaması üzerine vücudunda ciddi kanamalar medyana geldi. Doktorlarının kendi arasında yaptığı toplantının ardından, Chris'in iki elinin ve iki ayağının kesilmesine karar verildi.

Kızının doğum günü olan 30 Ağustos tarihinde ameliyata alınan Chris'in el ve ayakları kesildi. Chris, yaptığı açıklamada hayatını kurtaran doktorlara teşekkür etti.