Skype, günümüzde bilgisayarlarda bilinen ofis uygulamalarına dahil edilmiştir fakat istenilirse uygulama Skype web sitesinden indirilebilinir. Android telefonlar için Play ve Apple Store'den yüklemek gereklidir. Oranlara bakıldığında, Skype 1 milyar indirme ile en çok tercih edilenler arasında yerini almıştır.

Skype Özellikleri

Çapraz platform yazılımı olan Skype, ücretsiz ve düşük maliyetli arama ve mesajlaşma için güçlü özellikler sunar. Yerel veya uluslararası olsalar da, Skype 'ta çevrim içi olan herhangi bir kişiye gelen her arama ve mesajlar ücretsizdir. Kullanıcılar, ilk aydan sonra düşük ücret oranı ile Skype 'ta olmayan arkadaşları ve aile üyeleriyle iletişim gerçekleştirebilir. Skype uygulaması, aramaları kabul etme veya reddetme, bilinmeyen veya istenmeyen arayanlardan gelen çağrıları engelleme ve arayanın profilini görüntülemeye izin verir.

Android Telefonlara Skype Yükleyebilmek İçin Gerekenler

Akıllı telefonlarda zaten diğer anında mesajlaşma ve iletişim araçları çok sık kullanılmaktadır fakat Skype performans açısından daha kalitelidir. İnsanlar bazen Skype'ı yükleyip kullanamayacak durumlara sahiptir. Bu yüzden bazı olanaklara sahip olmak gereklidir.

Minimum donanım özellikleri ve işletim sisteminin yeni bir sürümü olan uyumlu bir akıllı telefon, yeterli dahili bellek, uygun internet bant genişliği veya Wifi sahibi olunursa, Skype uygulaması kolayca yüklenir ve kullanılır.

Skype en çok kullanılan uygulamalardan biridir ve ücretsiz ve ucuz iletişim sunmaktan başka, sürekli iletişim ve işbirliğine önem veren bir dizi özelliği ile popülerdir. Öte yandan Android, bilgisayar ve tablet kullanıcıları için en sevilen sistem haline gelmiştir.

Neredeyse 1 milyardan fazla kayıtlı olan üyesi göz önüne alınırsa, android telefonu ve interneti olan çoğu kişi Skype uygulamasını tercih etmektedir.