Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Kadın Gücünü Vurguladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Kadın Gücünü Vurguladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısı ardından flaş açıklamalarda bulundu. İstanbul'da referandumda 'hayır' çıkan ilçelerde değişiklik olabileceği yönündeki iddiaya da cevap veren Erdoğan, 'Bunların hepsi gelişmeler göre atılacak adımlardır. Şu anda öyle bir şey yok, ama olmaz diye bir şey de yok' dedi.

ERKEN SEÇİM YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBB'de partisinin grup toplantısından sonra kuliste gazetecilerin sorularını cevap verdi. Erken seçim iddialarına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'iddiayı kim öne sürüyorsa ispatla mükelleftir. Yok öyle bir şey , bizden öyle bir şey duydunuz mu?' dedi.

GÖKÇEK'İN YERİNE KİM GELECEK?

'İstanbul'da yapıldığı gibi Ankara'da da Gökçek'in ardından bir istişare toplantısı söz konusu olacak mı yeni belediye başkanı için?' sorusuna cevap veren Erdoğan, 'Her zamanki gibi ' cevabını verdi.

İLÇE BELEDİYELERİNDE DEĞİŞİM İDDİASI

İstanbul'da referandumda 'hayır' çıkan ilçelerde değişiklik olabileceği yönündeki iddiaya da cevap veren Erdoğan, 'Bunların hepsi gelişmelere göre atılacak adımlardır. Şu anda öyle bir şey yok, ama olmaz diye bir şey de yok. Bütün mesele başarıya kilitlenmektir, başarı için ne gerekiyorsa yaparız' diye konuştu.

GRUP KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Geçtiğimiz hafta her zamankinden daha yoğun bir hafta oldu. Haftaya MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarıyla başladık. Bu toplantılarda OHAL'in beşinci kez uzatılması kararını aldık. Aslında Bakanlar Kurulu'ndaki gündemimiz çok daha yoğundu.

Turizmde geçtiğimiz yıllardaki kayıplarımızı önemli ölçüde telafi edeceğimiz bir sezona geçiyoruz. Merkez Bankasındaki döviz ve altın varlıklarından oluşan rezervimiz de uzun bir aradan sonra 117 milyar dolar seviyesine çıkmış bulunuyor. Kamu maliyesi politikasından elbette taviz vermeyeceğiz. Bunu büyümemizi engelleyecek şekilde de aslan yapmayacağız.

REFORM SÜRECİNE DEVAM

2019 hazırlıkları çerçevesinde üzerinde dikkatle durmamız gereken hususlardan biri de reform sürecini kesintisiz devam ettirmektir. Bu konuda önümüzde önemli bir fırsat vardır. 2019 Kasım'ında yapılacak Cumhurbaşkanlığı sistemi çerçevesinde uyum yasalarının çıkartılması gerekiyor. Tam tersine uyum yasalarını aynı zamanda köklü bir yönetim reformu haline dönüştürerek ülkemize tarihi bir katkı daha yapabileceğimize inanıyorum.

OBEZ BİR DEVLET YÖNETİMİNE SAHİBİZ

Şu gerçeği kabul etmeliyiz, geçtiğimiz 15 yılda yaptığı tüm reformlara rağmen obez bir devlet yönetimine sahibiz. Devletin büyük olması farklıdır, güçlü olması farklıdır, obez olması, hantal olması verimsiz olması daha farklıdır. Bizim devletimiz elbette büyük olacaktır. Ama hantallığın zaman israfının daha pek çok hastalığın sebebi olan obezlikten devletimizi kurtarmanın şart olduğu da bir gerçektir.