Sinüzit Belirtileri Nelerdir?

Sinüzite en çok etki eden nedenler arasında ıslak saç ile soğuk iklim şartlarında yer almak ve korumasız bir şekilde kış aylarında dışarı çıkmak yer alıyor.

Belirtileri grip ile birebir örtüşen sinüzit rahatsızlığının en büyük farklılığı ise direkt olarak boğaz bölgesini bakteriler ve virüsler ile etkisi altına alınmasıdır. Sinüzite iyi gelen birçok korunma yöntemi ve şifalı bitkiler bulunmaktadır.

Sinüzite İyi Gelen Önlemler ve Yiyecekler

Hastalar ve ilgililer tarafından en çok merak edilen hususların başında sinüzite iyi gelen şeyler yer almaktadır. Birçok uzman hekimin ve beslenme uzmanının özenle hazırladığı diyetlerde ve beslenme reçetelerinde bol bol C vitamini tüketmek sinüzite iyi gelen yiyeceklerin ön sıralarında yer alıyor.

Kış aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan portakal ve mandalinanın yanı sıra düzenli olarak kivi tüketmek de içerdiği vitaminler aracılığıyla sinüzite iyi gelen yiyecekler arasında yer alıyor.

Bununla birlikte içerisinde acı barındıran biber ve yemekler de boğaz ve boyun bölgesindeki toksinlerin atılmasında birebir yiyecekle arasında yer alıyor. Bal ile tatlandırılan zencefil ve kuşburnu çaylarının da sinüzite iyi geldiğini belirten uzmanlar önlem olarak ise boyun bölgesini çeşitli giysilerle korumanın önemine vurgu yapıyor.

Kışın soğuk aylarında dışarı çıkarken atkılık ve boğazlı kazak giymenin sinüzit oluşumunu doğrudan olumlu bir biçimde etkilediğini söyleyen uzmanlar, kahve ve çay gibi kafein ve tein içerikli içeceklerin yerine daha sağlıklı içecekler tüketilmesi gerektiğini söylemekteler.