İstanbul'un Ataşehir ilçesinde bir açılışa katılan ve yaptığı konuşması ile her kesimin tepkisini çeken Sedat Peker hakkında soruşturma başlatıldı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlaması ile önümüzdeki günlerde Sedat Peker'in savcılığa giderek ifade vereceği belirtildi.

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde bir açılışta gerçekleştirdiği konuşmasına halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlaması adı altında Sedat Peker hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Sedat Peker Hakkında Soruşturma

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 3 Şubat 2019 tarihinde İstanbul'un Ataşehir ilçesinde yaptığı konuşma sırasında Sedat Peker'in halkı silahlandırmaya özendirdiği göz önünde bulunduruldu. Anayasanın 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca Sedat Peker hakkında soruşturma ve inceleme takibi başlatıldığı ifade edildi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Ataşehir'de bir açılışa katılan Sedat Peker, "Bazıları daha şimdiden seçimler başlamadan YSK'yı tanımadıklarını söylüyorlar. Tek dertleri insanları sokaklara dökmek. Biz bunlara karşı meydanları asla boş bırakmayacağız. Bu evlatların insanları sokaklara çıkarak ellerinde silahlarla vatanını koruyacaklardır." ifadelerine yer verdi.