Hükümetle muhalefet arasında hararetli tartışmalara neden olan SİHA'lar, terör örgütü PKK'nın belini büktü. Terörle mücadelede özellikle son 1 yılda etkin şekilde yararlanılan SİHA (Silahlı Hava Araçları) teröristlerin korkulu rüyası oldu. Bölgeden endindiği görüntüleri uydu aracılığı ile anında merkezle paylaşan SİHA'lar, geride kalan 1 yılda terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden 21 ismi etkisiz hale getirdi.

Sabah gazetesinden Erhan Öztürk'ün haberine göre, son 1 yılda etkisiz hale getirilen 21 teröristten 5'inin başına ödül konulmuştu. Listedeki terörislerin,1.5 milyonluk mavi, 8'inin 1 milyonluk yeşil, 4'ünün 600 bin liralık turuncu, 4'ünün de 300 bin liralık gri kategoride olduğu belirlendi. Yine son bir ay içinde 61 teröristin SİHA'lar sayesinde etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.

TANRIKULU'NA TEPKİ

SİHA'ların bölgedeki sivilleri de hedef aldığın öne süren CHP'li Sezgin Tanrıkulu, hükümetin büyük tepkisini çekmişti. Emekli Albay Mustafa Önsel, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "Sivil" dediği 3 kişinin örgütle (PKK) bağının tespit edildiğini söyleyerek bu tartışmaların PKK propagandası olduğunu söyledi. Önsel, SİHA'ların etkisiz hale getirdiği hedeflerin hepsinin kaydının olduğunu belirterek, meselenin aydınlatılacağını söyledi.

CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Aşağıladı CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Aşağıladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, PKK, siyasi uzantıları ve CHP'nin son dönemde SİHA'lar konusunda ortaya attıkları iddiaların perde arkasını anlattı. Eker, "Terörle tarihin en etkin mücadelesi var. PKK, köşeye sıkışınca bu tür yöntemleri kullanır. CHP de her zamanki aptallığı ile balıklama bunlara atladı" dedi. Eker,SİHA'lar ile ilgili açıklamaların 'PKK'ya vurmayın' anlamına geldiğini belirtip, "Halk terörle mücadeleden memnun" dedi