Uzmanlar özellikle hamilelik döneminde hem anne adaylarını hem de bebekleri olumsuz yönde etkileyen sigaranın, bebeklerde Cerebral Palsy riskini arttırdığını paylaşıyor.

Dünya genelini etkileyen bir sorun olan sigara tüketiminin ve sigara tüketimiyle birlikte gelen hastalıkların büyük sağlık sıkıntılarını tetiklediğini kaydeden uzmanlar, hamilelik döneminde tüketilen sigaranın hem anne adaylarını hem de bebeği büyük ölçüde etkilediğini hatırlatıyor.

Sigara kullanan anne adaylarının bebeklerinin akciğerleri daha az geliştiğini savunan uzmanlar, bu durumun aynı zamanda da bebeklerin beyin gelişimini olumsuz etkilediğini kaydediyor.

Bazı kimyasal maddeler içeren sigaranın düşük zeka, davranış bozuklukları ve Cerebral Palsy'ye neden olabileceğini dile getiren uzmanlar, bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmaların, sigara kullanan anne adaylarının, bebeğin sağlığını ciddi bir şekilde riske attığını gösterdiği üzerinde duruyor.

Söz konusu pasif içicilikte de görüldüğünü ifade eden uzmanlar, hamilelikte anne adaylarının sigara kullanması bebeğin su kesesinin açılmasına, bebeğin eşi plasentanın erken ayrılmasına, dış gebeliğe ve bebeğin Cerebral Palsy'li olmasına kadar birçok sağlık probleminin yaşanmasına neden olabildiğinin altını çiziyor. Bu nedenle anne adaylarının hamile kalmadan önce sigarayı bırakmaları, hatta hamilelik planı yapmadan en az 3 ay önce bırakmaları gerekiyor.