Meteoroloji uzmanları Avrupa için acil bir uyarı yaparak Sibirya bölgesi üzerinde oluşan ve Türkiye'nin yaklaşık altı katı büyüklüğündeki yüksek basınç merkezi'nin önümüzdeki hafta bütün Avrupa'yı etkisi altına alarak adeta buz kesmesine sebep olacağını bildirdi.

TÜRKİYE'YE ŞUBAT SONU GELİYOR

Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde eksi onbeş derecelere varan soğuklarla kendini göstereceği ifade edilen Sibirya soğuklarının, Türkiye'yi ay sonuna doğru etkileyeceği ve soğukların yoğun yağış şeklinde kendini göstereceği kaydedildi.

KORKUTAN UYARI

Kış mevsiminin bir türlü gelmediği Türkiye'de soğukların gecikmeli olarak yaşanacağına işaret eden Meteoroloji uzmanları Sibirya soğuklarının yirmisekiz Şubat'tan sonra etkisini göstereceğinin altını çiziyorlar. İklim değişikli ve kuraklık konusunda önemli tespitlerde bulunan uzmanlar konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdiler:

15 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

'Kış'ın gelişi oldukça gecikti. Ancak ciddi soğuklar bekliyoruz. Sibirya üzerinde oluşan yüksek basanç kitlesi önümüzdeki günlerde batıya kayarak ilk başta Moskova, ardından Belarus Cumhuriyeti ve daha sonra Polonya ile Almanya'ya ulaşacak. Bu bölgelerde ısı mevsim normallerinin 12-15 derece altına düşecek. Almanya'nın tamamında hafta sonuna doğru eski 12 derecelik soğuklar görülebilir.'