Türkiye Kayak Federasyonu bünyesinde tam 17 yıl sonra oluşturulan ve tüm Türkiye'nin dikkatini çeken Senkronize Kayak Milli Takımı, Nisan 2019'da Amerika ASPEN'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası için hazırlanmaya başladı.

1549360652_Senkronize_Kayak_Milli_Takimi__1_

ŞÖHRETLER KAYAK PİSTİNDE

Milli takım içinde Ender Alkoçlar, Cem Hakko, Üstün Özbey, Mustafa Sandal, Doruk Kaya, Atakan Alaftargil, Arif Alaftargil, Doç. Dr. Fatih kıyıcı, Metin Polat, Tunç Taşdemir ve Çetin Şirvani gibi önemli kayakçıların bulunması büyük ilgi yarattı.

KAREOGRAFİYE BAĞLI HAREKETLER

Türkiye, 11 kişinin senkronize bir şekilde belirli bir kareografiye bağlı kalarak gerçekleştirdikleri Alp disiplini olan senkronize kayak branşında uzun yıllar sonra yeniden aktif rol almaya başlıyor.

17 YILLIK HASRET BİTTİ

17 yıl sonra oluşturlan Milli Takım, 11-13 Nisan 2019 tarihinde Amerika'nın Colarado eyaletindeki Aspen şehrinde düzenlenecek ve 3 farklı disiplinde gerçekleşecek Dünya Senkronize Kayak Şampiyonası'na katılmaya hazırlanıyor. Yoğun bir antreman programına başlayan takım üyeleri yeniden bir araya geldiler.

KAYAKTA FARKINDALIK ARTACAK

Senkronize Kayak Milli Takımı'nın, kayak sporunu geliştirme ve geleceğin kayak sporcularını yetiştirmeye yönelik hedefini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, "Türk spor kamuoyunun dikkatini kayak sporuna çekmek, kayak sporuna olan fakındalığı yükseltmek, sponsonluk çalışmaları gerçekleştiren kuruluşların ilgisini çekerek kar sporlarına kaynak yaratmayı amaçlıyoruz. Türkiye genelinde kayak sporlarna katılımı arttırmak hedefiyle hayata geçirdiğimiz Senkronize Kayak Milli takım projesine seçilen tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.