Adana'da bir şehit annesi ücretsiz kartıyla şehiriçi otobüse binmek istedi. Ancak otobüs şoförü şehit annesinden 2,5 lira istedi, ücretsiz kartı olduğu u söylemesine rağmen parayı almak için ısrar etti, sonra da hakaret yağdırdı.

Adana'da meydana gelen olay, şehiriçi yolcu otobüsünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, adı öğrenilemeyen bir şehit annesi, sahip olduğu ücretsiz yolcu taşıma kartıyla halk otobüsüne bindi. Ancak otobüs şoförü Eren Güngör, şehit annesini ücretsiz kartı olmasına rağmen, bu kartla otobüse bindirmek istemed, 2,5 lira otobüsü ücretini ödemesini istedi. Şehit annesi ücreti vermeyince de Güngör şehit annesine hakaret etti.

Şehit annesinin evlat acının ne demek olduğunu bilmeyen şoföre, ' Sen askerliğini yaptın mı' diye sorarak, bu vatana şehit verdiklerini hatırlattı. Ancak şoför 'Şehit vermiş olabilirsin, bu otobüs mazot yakıyor, devletin Allah belasını versin' demesi tepki topladı. Otobüs de bulunan güvenlik kamerası görüntüsü sosyal medyada hızla yayılınca tepkiler çığ gibi arttı.

Olayın sosyal medyada duyulması üzerine Adana Valiliğinin talimatıyla şoför gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, kamera kayıtlarını incelendi, araç şoförü Eren Güngör, Şehit Ailesini ve Devleti alenen aşağıladığı gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığından talimatıyla adli işlem yapılmak üzere gözaltına aldı.

Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim

Diğer yandan halk otobüsünde trafik ekiplerince eksiklik tespit edildiğinden, Adana Trafik Denetleme Müdürlüğü ekipleri tarafından, Karayolları kanununa göre idari para cezası kesildi, zabıta ekipleri de otobüs şoförünün kıyafet talimatına uymadığı gerekçesiyle idari işlem başlattı.