İstanbul'un Ataşehir ilçesinde gerçekleştirdiği konuşma sonrasında halkı silahlanmaya çağıran Sedat Peker, savcılıkta ifade verdi. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlarından dolayı hakkında işlem başlatılan Sedat Peker, konuşmalarının arkasında olduğunu bir kez daha sözlerine ekledi.

Ataşehir'de yaptığı konuşmasında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlaması adı altında hakkında işlem başlatılan Sedat Peker, savcılıkta ifade verdi. "Konuşmamım her zaman arkasındayım." diyen Peker, sosyal medya hesabından da açıklamalarda bulundu.

Yerel Yönetim Seçimleri Türkiye'yi Hareketlendiriyor Yerel Yönetim Seçimleri Türkiye'yi Hareketlendiriyor

Savcılıkta İfade Verdi

3 Şubat tarihinde gerçekleştirdiği konuşmasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında işlem başlatılan Sedat Peker, adliyeye gelerek şüphesi sıfatı ile ifade verdi. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığında ifadesine başvurulan Sedat Peker, hakkındaki suçlamaları ise kabul etmedi.

3 Şubat tarihinde Ataşehir'de bir açılışta konuşma gerçekleştiren Sedat Peker, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlaması adı altında hakkında savcılık tarafından soruşturma tahkikatı başlatılmıştı.