Suriye krizi bölgedeki süper güçlerin karşılıklı sert açıklamalarıyla dünya savaşına dönüşme riski taşıyor. Esad yönetiminin Duma kentini kimyasal silahla vurmasının ardından çok sert açıklamalar yapan Donald Trump, Suriye ve Rusya'yı doğrudan hedef gösterdi.

Twitter'dan açıklamalarını yapan Başkan Trump, "Hazır ol Rusya, füzeler gelecek" dedi. Trump'ın dünya kamuoyunda deprem yaratan açıklamalarının ardından Rusya cephesinden de aynı sertlikle yanıt geldi.

ABD yönetiminin daha önce Suriye'yi vuracağız şeklindeki açıklamalarına "Suriye'yi hedef alan füzeleri yok ederiz" yanıtı veren Rusya'ya Trump'ın tepkisi daha sert oldu. Trump,"Rusya, halkını gazla öldürmekten zevk alan kimyasal silahlı bir hayvanla ortaklık kurmamalı" dedi.

Ali Koç Açıkladı, Fenerbahçe'nin Ligden Çekilme Kararı Ali Koç Açıkladı, Fenerbahçe'nin Ligden Çekilme Kararı

"Rusya, Suriye'ye atılacak olası füzeleri vuracağını söylüyor. Hazır ol Rusya çünkü yeni, nazik ve akıllı füzeler gelecek. Halkını gazla öldüren ve bundan da zevk alan bir hayvanla ortak olmamalısın" dedi.

TRUMP MESAJLARINI TWİTTER'DAN YAYINLADI

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye konusunda Rusya'ya yaptığı sert çıkışın hemen ardından sosyal medyada bu kez Moskova'ya karşı üslubunu yumuşatan paylaşımda bulundu.

ABD Başkanı Trump, kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil hiç olmadığı kadar kötü. Buna hiç gerek yok. Rusya'nın ekonomik olarak desteğe ihtiyacı var ki biz de bunu kolaylıkla sağlayabiliriz. Birlikte çalışmalıyız. Silah yarışını bırakalım." ifadelerini kullandı.