Kuzey Kore ilişkilerinde bir dönüm noktasından geçen Güney Kore, ABD hattında da temaslarını sürdürüyor. Dünya'ya nükleer başlıklı roketler fırlatma tehdidinde bulunan Kim Jong Un'a Roketadam ismini takan Trump masaya oturacak.

OLİMPİYATLAR FIRSAT OLDU

Kore yarımadasında Güney Kore'nin ev sahipliği yaptığı Pyeong Chang Kış Olimpiyat Oyunları'yla esmeye başlayan dostluk rüzgarları etkisini artırırken Kuzey Kore de olumlu adımlarına temkinli yaklaşan ABD'yi sonunda ikna etmeyi başardı.

DAVET KABUL EDİLDİ

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-İn'in Milli Güvenlik Danışmaı Chung Eui-yong, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un görüşme talebini ABD Başkanı Donald Trump'a iletti. Trump'da bu daveti kabul etti.

BUNAK AMERİKALI VE ROKET ADAM

Böylece Güney Kore, birbirlerine 'Roketadam' ve 'Bunak ABD'li' diye hitap ederek gündemin ilk sıralarından düşmeyen bu iki lideri ilk kez bir araya getirmiş olacak.

ÖNCE KUZEY KORE, ARDINDAN ABD

Hafta başında Kuzey Kore'ye giden ve Kim'le görüşen ilk Güney Koreli yetkililer olarak tarihe geçen heyetin başındaki isim olan Chung bu temasların hemen ardından soluğu ABD'de aldı ve Kim'in söylediklerini Trump'a aktardı.