Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy_Sancaktape hattında hizmet verecek olan Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro'su Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

PROJENİN İLK ETABI AÇILDI

İlklerin şehri İstanbul'da bir ilk daha gerçekleşti. Türkiyede sürücüsüz metro dönemi başladı. Toplu ulaşımda önemli bir hat olan Üsküdar-Ümraniye_Çekmeköy_Sancaktape metrosu birinci etabı yapılan coşkulu bir açılışla hizmete girdi.

125 ADET VAGONU VAR

Birinci etabın toplum uzunluğu 10.5 km, ve toplam 9 istasyona sahip. Üsküdar , Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler istasyonları arasında hizmet verecek olan metronun 125 aadet vagonu bulunuyor. Vagonların uzunluğu ise 128.880 metre uzunluğunda.

GÜNDE 700 BİN YOLCU TAŞIYACAK

Her dizide 1622 kişi taşıyabilen vagonlarda saatte tek yönde 65 bin yolcu taşıyabiliyor. Günde toplam 700 bin yolcu taşıyan trenlerin frin gücünden yararlanarak eneji geri dönüşü sağlanıyor. Fren mesafesi kısalırken enerjiden tasarruf sağlanıyor. Peran'da ayrıca kapı sistemi bulunuyorken, trenlerin hızları 80 kilometreyi buluyor.

ÜMRANİYE'DEN BİNEN HAVAALANINA GİDEBİLECEK

Türkiyede ilk ve Dünya çapında sayılı 1.5 dakika sefer sıklığında çalışabilen metro araçları Türkiye Demiryolu sektöründe ilk yerli ürün kullanım zorunluluğu yüzde 15 başarı ile gerçekleşti.

SANCAKTEPE ÜSKÜDAR 27 DAKİKA

Hattın entegre noktaları Üsküdar'da Marmaray, Marmaray'dan Yenikapı-Hacıosman ve diğer tüm metrolara, Altunizade'den Metrobüse bağlanıyor. Sancaktepe'den Üsküdar'a 27 dakikada ulaşan metro, Ümraniye'ye 15.5 dakika mesafede yer alacak. Hattın ikinci etabı ise 2018'de tamamlanacak.