Samsung Yeni Model Telefonlarını Tanıttı

Samsung'un daha önce piyasaya sunulan Galaxy S8 modeli ise sıra dışı tasarımı dikkatleri üzerine çekmektedir. Performans olarak hemen hemen aynı özelliklere sahip olan bu telefonların arasında bazı farklılık bulunmaktadır.

Samsung Galaxy S8 Ve Note 8 Arasındaki Farklar

Samsung'un Galaxy S8 Ve Note 8 model akıllı telefonlarının arasındaki farkları şu şekilde sıralayabiliriz:

Ekran Boyutu: Samsung Galaxy S8 telefon 5,8 inç ekran boyutuna sahip iken, Note 8'in ekran boyutu 6,3 inç ile Galaxy S8'e göre daha büyüktür.

Ayrıca Note 8, 521 PPI piksel yoğunluğuna sahipken, Galaxy S8 570 PPI piksel yoğunluğuna sahiptir. Ekran / gövde oranı bakımından iki telefonu karşılaştıracak olursak; Samsung Note 8 %82.87 gibi bir orana sahipken, Galaxy 8 telefonda bu oran %84,2'e kadar çıkmaktadır.

Batarya: Bu iki telefonu birbirinden ayıran diğer özellik ise batarya kapasitesidir. Samsung Galaxy 8 model telefonda 3300 mAh batarya bulunurken, Samsung Note 8 telefonda 3000 mAh kapasiteli batarya bulunmaktadır. Bu kapasite farkı da Samsung Note 8'in daha uzun süre kullanılabileceğini göstermektedir.

Kamera: Samsung Note 8 model telefonda 12 MP çözünürlüklü ikinci bir arka kamera yer alırken, Galaxy 8 model telefonda ikincil bir kamera bulunmamaktadır.

RAM: Samsung Note 8 telefonda 6 GB RAM yer alırken, Galaxy 8'de ise 4 GB RAM bulunmaktadır.

Tasarım: Tasarım açısından da ufak farklılıkları bulunan bu telefonlar birbirinden farklı tasarıma sahiptir. Ayrıca Samsung Note 8, Galaxy 8'e göre 0,6 mm daha kalın tasarlanmıştır. Bunun yanında Samsung Note 8,195 gramı bulan ağırlığı ile Galaxy 8'e göre 40 gram daha ağırdır.

Veri İndirme Hızı: Samsung Note 8, 4G ile 1000 Mbps indirme yapabilirken; Galaxy 8, 450 Mbps indirme hızına sahiptir.