Samsung Bixby nasıl kapatılır? Belirli adımlar izlenerek Bixby asistanının tamamen kapatmak ya da yalnızca bazı özelliklerini engellemek mümkündür.

Kullanıcıların Bixby Tuşu Hakkında Yorumu

Apple Siri ve Google Asistan gibi benzerlerinin sergilediği üstün performans Bixby'nin yetersiz yönlerini daha çok ön plana çıkarıyor. Ayrıca Samsung S8 serisiyle müşterilere sunulan Bixby tuşu pek çok kullanıcıdan olumsuz yönde eleştiri alıyor olsa da, S9 serisinde de Bixby tuşunun bulunacağını belirten Samsung bu konuda oldukça iddialı bir şekilde tutumunu sürdürüyor. Bixby tuşu S8 serisinde telefonun sol tarafındaki ses düğmelerinin alt kısmında yer alıyor.

Bixby Tuşunu Kapatmak İçin Hangi Adımlar İzlenmeli

Samsung'un sunduğu sesli asistanlık hizmeti olan Bixby ekranına erişim sağlamak için, ana ekran sayfası sağa doğru kaydırılır. Ardından açılan Bixby Home bölümünden ayarlar sekmesine girmek için sağ üst bölümde bulunan dişli çark sembolüne tıklanır. Daha sonra telefon kullanıcıya Bixby tuşuyla ilgili seçenek sunar. Bu bölümde bulunan işaret kaldırıldıktan sonra Bixby tuşunun işlevi durdurulur. Bixby uygulamasını tamamen devre dışı bırakmak isteyenlerin ise bir işlem daha yapmaları gerekiyor.

Yine servis kapatma ekranının sağ üst bölümünde yer alan üç nokta sembolüne tıkladıktan sonra ekranda beliren sayfadan Ayarlar kısmına tıklanır. Açılan penceredeki Bixby Voice seçeneğinin yanında bulunan işarete tıkladıktan sonra Bixby tamamen kapatılmış olur. Bu sayede artık Bixby tuşuna basıldığında herhangi bir komut çalışmaz ve Bixby telefon sahibinin sesini otomatik şekilde dinlemeye başlamaz.