Bilim insanları tarafından 32 yıl devam edilen ve sonuçları Kasım 2017'de Beslenme Uzmanı Dr. Marta Guasch-Ferre tarafından açıklanan Harvard Üniversitesi'nin araştırmasına göre, kuruyemiş tüketimi yaklaşık yüzde 25 oranında kalp ve damar hastalıkları riskini azaltıyor.

Diş Hekimlerinin Önemi ve Ağız Sağlığının Korunması Diş Hekimlerinin Önemi ve Ağız Sağlığının Korunması

Haftada iki kez fındık, ceviz, badem, kaju, Antep fıstığı ve yer fıstığı tüketmenin yararlı yağların vücudumuza girişini sağladığını işaret eden uzmanlar, bu nedenle kalp ve damar yollarının açıldığının altını çiziyor.

Kalp ve damar dostu olarak içerdiği omega 3 nedeniyle bilinen fındık ve bademin aynı zamanda kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini de önleyerek tansiyonun düşmesine sebebiyet verdiğini hatırlatan uzmanlar, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azalttığını işaret ediyor.

Omega 3'ün yanı sıra fındıkta B5, B9 ve borun da bulunduğunu dile getiren uzmanlar, B6 vitamini kaynağı olan cevizin ise, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve damar sertliğini önlemede önemli bir yardımcı konumunda olduğunu ifade ediyor.

İçerdiği potasyum sebebiyle tansiyon düşürücü özelliği bulunan kajunun, sinirlerin ve kalp kaslarının sağlıklı çalışmasında etkisi bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, vücudu hastalıklardan koruyan, şeker hastalığının gelişimini engelleyen ve antioksidan olarak nitelenen selenyum da içeren kajunun demir ve D vitamini açısından da zengin olduğu bilindiğinin altını çiziyor.