Sağlık Bakanlığı yaptığı düzenlemeleri Başbakanlığa sunup daha sonra Bakanlar kurulu da onayladıktan sonra düzenlemelerin kabul edilmesi beklenmektedir.

Yeni Düzenlemeler Yolda

Bu yeni düzenlemelerin en önemli olanı ise sağlık çalışanlarına verilecek olan yıpranma payıdır. Bu yeni düzenleme sayesinde sağlık çalışanları yılda en fazla 90 güne kadar ekstra prim kazanabiliyor ve buna göre 20 sene çalışan sağlık personeli 25 sene gibi çalışmış olmakta ve buna göre daha erken emekli olabilmektedir.

Bir diğer düzenleme ise en düşük derecede maaş alan doktorların, maaşlarına ek olarak 1000 Türk lirası ve üzeri ekleme yapılmasıdır. Hastanelerin döner sermaye paylarında da değişiklik yapılması planlanmaktadır. Bu döner sermaye düzenlemesi, döner sermaye 'den doktor payları artırılırken hastane paylarının azaltılması istenmektedir. Bu sayede doktorların özel muayene açarak hastaneden uzaklaşması engellenmeye çalışılacaktır. Doktorlara ek olarak ise sigorta yapılması planlanmaktadır.

Yeni Kanun Tasarısı ile Birçok Yenilik Geliyor

Bu yeni yapılması planlanan kanun tasarısı ile sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının daha iyi konuma gelmesi amaçlanmaktadır. Bunlar içinde hastane personellerinin çocukları için kreş desteği de bulunmaktadır. Sağlık personelinin emekli maaşları içinde yeni ek düzenlemelerde yapılacaktır.

Emeklilik konusunda da bazı döner sermaye problemlerinden dolayı çalışanlar geç emekli olabilmekteydiler, bu yeni çalışma ile bu problemin tarihe geçeceği yetkililer tarafından bildirilmektedir. Yani bu düzenlemeler kısaca; erken emeklilik, ekstra ödemeler çalışanların emekli maaşına da yansıyacak, döner sermayeden çalışanlar için daha fazla pay ayrılacak ve çalışanların çocuklarına kreş desteğe de bakanlık tarafından verilecek.