TFF Başkan Adayı Olabilecek İsimler

Aziz Yıldırım TFF Başkanlığı için bir aday çıkaracağını ifade etti. Çıkaracağı aday için Abdullah Kiğılı, Nihat Özdemir ve Vefa Küçük gibi isimlerin gündemde söyleniyor.

Ayrıca Fenerbahçeli eski yönetici ve iş adamı, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran hakkında da adaylık için hazırlık yaptığı söyleniyor. TFF başkan adayı olup olmayacağı hakkında daha önce net bir açıklama yapmayan Saran, iddialara yanıt verdi.

Saran Başkanlık İddialarını Yalanladı

Sadettin Saran, daha önce Türk sporuna değer verip içinde aktif olarak içinde bulunduğunu ve gerekli şartlar oluşursa federasyon başkanlığı yapabileceğini ifade etmişti. Türk futbolu için gerekli hizmeti verebileceğini söyledikten sonra TFF Başkan adayı olacağı ortalıkta dolaşmaya başlamıştı. Nihayet bir açıklama yaparak başkan adayı olmayı düşünmediğini belirtti.

"Ali Koç'u Destekleyeceğim"

Sadettin Saran Atatürk Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek bir söyleşiye katılmak için Erzurum'a gitmişti. Kardelen'de TV'de yayınlanan Gündem Özel programına konuk olarak katıldı ve iddialara cevap verdi. Başkan adaylığı ile ilgili bir düşüncesi bir düşüncesi olmadığını ve iddiaların kontrolü dışında geliştiğinden söz etti. Üstelik FB kongresi için Ali Koç'u destekleyeceğini de sözlerine ekledi. Yönetimde yer almayı düşünmediğini ancak maçlara dışarıdan elinden geldiğince destek olmaya devam edeceğini söyledi.

Türkiye'deki Altyapı Sıkıntılarından Bahsetti

Yabancı futbolcu sayılarıyla ilgili sorulan bir soruya, belli bir sayıda yabancı oyuncunun takıma katkı sağladığını ancak bir sınırlama olmasını gerektiğini söyledi. Türkiye'deki temel sorunun tesis değil altyapı olduğunu ve sporda alınan madalyalarda başarısızlık odluğunu da ifade etti.