Melih Gökçek'in koltuğundan ayrılmasıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin içinde bulunduğu net bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. Belediyenin tabiri yerindeyse uçan kuşa borcu olduğu kulislerde konuşulanlar arasında bulunurken, yeni başkan Tuna ancak ASKİ'den destek alarak personel maaşlarını ödeyebildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin maddi açıdan zor durumda olduğunu bugünkü köşe yazısında dile getiren Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, belediyenin bankalara, piyasaya, müteahhitlere borçlu olduğunu, sigorta ve vergi borçlarının da biriktiğini işaret etti.

Yaklaşık bir aydır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Tuna'nın bu bir ay içinde televizyonlarda yer almadığını, kimseyle polemiğe girmediğini belirten Yavuz Donat, Mustafa Tuna'nın geçmişiyle ilgili de dikkat çeken detaylara yazısında yer verdi.

Sincan Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Tuna'nın belediyeyi bırakırken belediyenin kasasında 105 milyon lirası olduğunu işaret eden Donat, Mustafa Tuna'nın yeni görevi devraldığı andan itibaren kasalı bir belediyeyle mücadele etmek durumunda bırakıldığını hatırlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden destek alarak Ankara Büyükşehir Belediyesi personelinin maaşlarının ancak ödenebildiği üzerinde duran Donat, Mustafa Tuna'nın kaynak arayışı içerisinde olduğunun da altını çizdi.

Bakalım önümüzdeki günlerde ortaya atılan bu iddialar ile ilgili olarak Melih Gökçek herhangi bir açıklama yapacak mı?