Saad Hariri Ve İş Hayatı

Saad Hariri, babasının kurmuş olduğu ve Suudi Arabistan merkezli Oger grubunu yönetmek üzere başına geçmiştir. Lübnan'da önde gelen iş adamları arasında yer almıştır. Saad Hariri'nin yönetimindeki şirketler inşaat, telekominükasyon ve hizmet sektöründe faaliyet göstermektedir. Genel olarak Oger Grubu kazancı 3.15 milyar dolara vermiştir. Kısa sürede dünya zenginleri arasına girmiştir.

Saad Hariri'nin serveti 1,2 milyar dolar ulaşmıştır. Bu servet ile 2005 yılında dünya zenginleri sıralamasında 548. Sırada yer almıştır. Suudi Arabistan genelinde zenginlik sıralamalarında ise kısa sürede üst sıralara yerleşmiştir. Genç yaşına rağmen büyük bir servet elde etmiştir. Saad Hariri, babası Refik el-Hariri'nin vefat etmesi sonucu Lübnan'a geri dönme kararı almıştır.

Saad Hariri Ve Siyasi Hayatı

Babasının vefatı sebebiyle Müstakbel Hareketi'nin başına geçmiştir. Ülke siyasetinde rol oynama kararı aldı. 2009- 2011 yılları arasında Lübnan'da Başbakan olarak görev yaptı. Siyasi hayatının yanında iş hayatını da aynı anda idare etmekteydi. Lübnan'da iki yıl süren krizi 2016 yılında bitmiş ve yeni hükümet kurulması gerekiyordu.

Yeni hükümet kurması üzerine, dönemin Cumhurbaşkanı Mişel Avn bu görevi Saad Hariri'ye vermiştir. Saad Hariri önderliğinde kurulan yeni hükümet Mişel Avn'ın onayını almıştır. 18 Aralık 2016 tarifi itibariyle tekrar Başbakanlık görevini üstlenmiştir fakat 4 Kasım 2017'de istifa etmiştir.