15 yaşında oyunculuk kariyerine başlayan Rüzgar Erkoçlar, bir kadın pedi reklamında oynamıştı. Bir çok dizide rol almasına rağmen ismini duyurmasını sağlayan dizi Emret Komutanım dizisi olmuştu.

Yaklaşık 3 yıl önce Erol Köse tarafından Rüzgar Erkoçlar'ın cinsiyet değiştirme ameliyatı olarak cinsiyetini değiştirildiği açıklanmıştı.

Rüzgar Erkoçlar cinsiyet değiştirme operasyonu geçirmesinin ardından tüm gözler üzerine çevrilmiş, magazin gündemi alt üst olmuştu.

Göğüslerini aldıran ve erkeklik hormonları sayesinde sakalı ve bıyığı çıkan Rüzgar Erkoçlar'ın, çok geçmeden bir kız arkadaşı olmuştu.

14 Şubat sevgililer gününde evlenme teklif ettiği sevgilisi Tuğba Beyazoğlu ile 26 şubatta nişanlanmışlardı. 27 Eylül'de evleneceklerini açıklayan Rüzgar Erkoçlar ve Tuğba Beyazoğlu çifti, dün Sarıyer Bahçeköy'deki bir mekanda evlenerek dünya evine girdi.

Rüzgar Erkoçlar'ın nikah şahitleri Cengiz Semercioğlu ve Seren Serengil'di. Ancak Seren Serengil yoğun yağış sebebiyle nikah törenine yetişemedi. Rüzgar Erkoçlar'ın nikah şahitliğini Cengiz Semercioğlu yaparken, Tuğba Beyazoğlu'nun nikah şahitleri arkadaşı Süheyla Dağıstanlı ve Sevda Taşçı oldu.

Nikah öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rüzgar Erkoçlar; "Ben çok heyecanlıyım. Çok fazla bir şey hissedemiyorum. Balayına şuan için çıkamayacağız. Benim sinema filmimin çekimleri devam ediyor. İlerleyen tarihlerde çıkacağız" dedi.

Rüzgar Erkoçlar ve Tuğba Beyazoğlu'nun düğün davetiyesinde aşağıdaki mesaj yer alıyor:

'Her şey 'bu tatlılığın' kelimesiyle başladı.

Bu noktaya geleceğini kim bilebilirdi ki...

Biz saçlarımız ağarlaşıncaya kadar birbirimizin elini tutup, har gece aşkla aynı yastığa baş koymak için hayatlarımızı birleştireceğimiz bu anda sizleri de hikayenin tanıkları olarak aramızda görmekten mutluluk duyarız. Hep aşkla bakın'