Rusyada'ki milyoner oligarklardan birisin kızı ülkeyi birbirine kattı. Babasının gücünü ve parasını kullanarak Ukrayna'nın Kharkiv kentinde 'dağ yarışı' yapan Alyona Zaitseva, geçtiğimiz haftalarda ciddi bir kazaya sebep oldu.

KALDIRIMA ÇIKTI VE 6 KİŞİYİ EZDİ

Şehir içinde hız limitini oldukça aşan Zaitseva, yeşil ışıkta geçen bir araca hızla yandan çarparak kaldırıma çıktı. Kaldırımda 6 kişinin ölümüne sebep olan 20 yaşındaki Zaitseva, olayın ardından gözaltına alındı.

Genç kadının enerji şirketlerinden sahibi iş adamı Vasily Zaitseva'nın kızı olduğu belirlendi.

Kan testi yapılan kadında alkol ve uyuşturucu kullandığına dair bir işaret olmazken, idrar testinde genç kadının esrar kullandığı belirlendi.

oligark1

EN AZ 10 YIL CEZA İSTENECEK

Plastik Maddelerin Oluşumu ve Çeşitleri, Kullanım Alanları ve Çevresel Etkileri Plastik Maddelerin Oluşumu ve Çeşitleri, Kullanım Alanları ve Çevresel Etkileri

Önceki gün parmaklıklar arkasına gönderilen genç kadın hakkında nihai kararın gelecek haftalarda verileceği belirtilirken, uzmanlar, 'Bu kadar büyük bir

İhmalkarlık ve büyük bir kaza dolayısıyla Zaitseva'ya 10 yıl hapis cezası verilebilir' dedi.

HERKESDEN ÖZÜR DİLEDİ

Hakimin karşısına çıkan Zaitseva ise gözyaşlarına hakim olamadı. Zaitseva, Ukrayna basının da olduğu alanda gözyaşlarına hakim olamazken, 'Acı çekmesine sebep olduğunu herkesten özür diliyorum.

En büyük endişen onların beni affetmemesi. Umarım bu insanlar ailemin onlara yardım etmesine izin verir' dedi.

DEFALARCA CEZA PUANI ALMIŞ VE KAZA YAPMIŞ

Zaitszevam'nın avukatları, genç kadının ev hapsinde tutulmasını istese de hakim, genç kadın 2 ay daha hapiste tutmaya karar verdi.

Kazaya sebep olduğu sırada hız sınırını 4 kat aşan genç kadının, Lexus marka otomobilinin de kullanılamaz halde olduğu belirtildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraschchenko, ise 'Zaitseva daha önce 10 kez trafik cezası almıştı. Aşırı hızdan dolayı sadece bu yıl 2 tane aldı' derken genç kızın artık durması gerektiğini dile getirdi.

Bölge savcılığı sözcüsü, 'Eğer Zaitseva'yı sebbest bırakırsak sosyoloji bölümü 3. Sınıf öğrencisi ülkesine kaçabilir' dedi.