Aşırı stres ve baskı, 14 yaşındaki genç bir kızın hayatına mal oldu. Rusya'da modellik yapan 14 yaşındaki Dyzuba, Şangay'da düzenlenen bir defilede podyuma çıktı. 13 saat süren defile maratonu nedeniyle aşırı yorulan ve strese giren 14 yaşındaki genç kız defilenin ardından komaya girerek hayatını kaybetti. Menenjit olduğu öğrenilen genç modelin, defile sırasında da fenalaştığı ve buna rağmen podyuma çıkarılarak ölümüne davetiye çıkarıldığı öne sürüldü.

Rus kanalı NTV'ye konuşan acılı anne Osana Dyzuba, kızının Şangay'daki defile maratonunda çok yorulduğunu ve uykusuz kaldığını söyledi. Kızının hastalığın başında olduğunu kaydeden acılı anne, "Belirtileri göremedik, ateşi çıktı. Onu arayıp hastaneye gitmesi gerektiğini söyledim." dedi.

ÇOCUK YAŞTAKİ MANKENLER BU STRESE DAYANAMIYOR

14 yaşındaki Dyzuba'nın hayatını trajik şekilde kaybetmesi, podyumdaki çocuk mankenlerin durumunu masaya yatırdı. Dünyaın en büyük tekstil potansiyeline sahip Çin firmaları özellikle son yıllarda Rusya'dan 'ithal' ettikleri mankenleri podyuma çıkarıyor. 14 yaşında hayatını kaybeden Dyzuba'nın da Rusya'nın Ural Federal Bölgesi'nde keşfedildiği öğrenildi.