Son dönemin en popüler yapımı Show TV dizisi Çukur, bir süredir RTÜK'ün radarındaydı. İnternette yayınlanan içeriklerle ilgili yeni düzenleme sonrası RTÜK, ilk ağır faturayı Çukur'a kesti. Üst kurul, Show TV ana sayfasında sansürsüz olarak yayınlanan Çukur'un bölümleri için televizyon kanalına 1 milyon TL'lik ağır bir ceza kesti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) daha önce 'öpüşme sahneleri' nedeniyle ceza kestiği Çukur'a şimdi de küfür ve argo ifadeleri nedeniyle yüklü miktarda ceza kesti. İnternet üzerinden yapılan yayınları da inceleme ve değerlendirme kapsamına alan RTÜK, Çukur'un internette sansürsür olarak yayınlanan bölümleri nedeniyle kanal rekor ceza kesti.

İNTERNET YAYININA KESİLEN İLK CEZA OLDU

Kurul kararında, 'Söz konusu ifadeler yayında biplenmiş bir şekilde ekrana yansımasına karşın, Show TV'nin resmi internet sitesinde yer alan dizinin, sansürsüz bölümlerinde küfür niteliğinde ifadeler biplenmeden yayımlanmaktadır. Dizinin televizyonda yayımlanan biplenmiş yayını ile internet sitesinde yer alan sansürsüz hali beraber değerlendirildiğinde; biplemenin zaman zaman yeterince iyi yapılmadığı, zaman zaman da argo ve küfür niteliğindeki ifadeleri söyleyen kişinin ağız hareketlerinden ekran başındaki izleyiciler tarafından anlaşılabileceği görülmektedir' ifadelerine yer verdi. İnternet yayını üzerinden verilen ceza, bir ilk oldu.

Kararla yayıncı Show TV'ye 'dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanılması' gerekçesiyle yaklaşık 1 milyon liralık ceza kesildi.