Mutluluğun Kaynağı, Herkes İçin Farklı Bir Yolculuk Mutluluğun Kaynağı, Herkes İçin Farklı Bir Yolculuk

Rtük'ten Rekor Ceza

Rtük Türk televizyonlarında yayında olan ve televizyonda yayınlanan dizilere ortaya çıkan ahlaka aykırı davranışlara ve argo kelimelere çeşitli miktarlarda para cezaları veriyordu. Ancak Rtük bu kez bir ilk yaparak Show tvnin sitesinden yayınlanan Çukur dizisindeki küfür sahnelerinden dolayı diziye 1 milyon tlye yakın ceza kesti.

Çukur dizisi televizyonda yayınlandığında küfür sahneleri biplenmiş ve izleyici bu sözleri duymuyordu. Ancak dizinin siteden yayınlanan yeni bölümünde bu küfür sahneleri biplenmiyor ve senaryoda yazan sözleri izleyici olduğu gibi oyuncunun ağzından duyuyor. Durum böyle olunca Rtük bir ilki yaptı ve internet üzerinden yayınlanan bir diziye rekor miktarda ceza kesti.

Dilin Düzeysiz Kullanılmasından Dolayı Gelen Ceza

Show tv ekranlarında bu sene yayına giren Çukur dizisi senaryosu ile izleyici ekran başına kitlemiş ve her bölümü reyting rekorları kırarak izlenmişti. Dizinin bu başarısında Türk insanının sevdiği sokak jargonunun dizide kullanılması ve mafya vari olayların olması dizinin tercih edilme nedeni arasında yer alıyor.

Çukur dizisinin bu kadar sevilmesine rağmen başı Rtük ile dertten bir türlü kurtulamadı. Dizinin hemen hemen her bölümünde yer alan ateşli öpüşme sahneleri Rtük tarafından sürekli olarak cezalandırılıyor.

Dizinin geçen haftaki bölümünde de Rtük ceza konusunda acımadı ve diziye 1 milyon tl lik ceza kesti. Rtük'ten gelen açıklamada cezanın nedeni olarak ise dilin düzeysiz, kaba ve argo olarak kullanılması gösterildi. Bu gerekçe ile Show tv 1 milyon tl ceza ödemek zorunda kaldı.