Renkler aslında yaşamımız da bilindiğinden daha çok etkisi olan bir kavramdır. Renkler aldığımız kararlar yaptığımız alışverişler veya korku duyduğumuz nesneler ile kavram ilişkisi bulunan duyumsal yansımalardır. Bilinçaltı bu nokta da oldukça önemli rol oynamaktadır. Renklerin karakterler üzerinde de etkisi bulunmaktadır.

Renklerin Dili Ve Karakteri

Mesela turuncu ve kırmızı sıcak renklerdir. Sıcak renkler olduğu içinde daha çok dikkat çeken renk grubundadır. Kırmızı ve turuncunun logolar üzerinde en çok kullanılan renk olmasının sebebi dikkat çekmesi ve akılda kalıcı olmasıdır. Karakter üzerinde de kırmızı ve turuncu etkisini sıcak renk olmasından dolayı daha naif ve sıcakkanlı insanların rengidir.

Sarı renk ise geçiciliğin ve öğrenmenin rengidir. Sarı üzerine siyah renk ile yazılmış harfler ve cümleler öğrenmeyi kolaylaştırır. Karakter olarak ise sarı renk neşeli ve yerinde duramayan insanları simgeler. Mavi renk ise huzurun rengi olarak bilinmektedir.

Başkalarını Gerçekten Anlamanın Yolları Başkalarını Gerçekten Anlamanın Yolları

Huzur rengi olmasının en büyük sebebi deniz ve gökyüzünün mavi olmasıdır deniz ve gökyüzü insanlara huzuru simgelemektedir. Karakter simgesi olarak mavi inceliğin, nezaketin ve anlayışın rengidir. Koyu mavi yani lacivert renk ise otorite rengidir bu yüzden iş adamlarının takım elbise de en çok tercih ettikleri renk olmuştur.

Yeşil denilince ilk akla gelen doğadır. Bu yüzden yeşil renk dinginliği temsil etmektedir. Doğanın gücü ve güveninden kaynaklı olarak yeşil yaratıcılığın rengi olarak da bilinmektedir. Tüm renkleri içinde bulunduran beyaz ise saflığı ve temizliği temsil etmektedir. Bazı uzmanlara göre beyaz renk istikrarın rengi olarak gösterilmektedir.