Gözler istifası istenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yapacağı konuşmadaydı.

GÖZLER İSTİFASINDAYDI

Görevi bıraktığını açıklayan Altepe, 'Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız.

Melih Göğebakan’dan Basın Açıklaması Melih Göğebakan’dan Basın Açıklaması

Kriz ortamı oluşturmaya da yanaşmayacağız. Bu şartlar da ülkeme hizmet imkanı'nın kalmadığı ortadadır. Ben de belediye başkanlığı görevinden istifa ediyorum dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, görevini bıraktığını açıkladı. Altepe şunları söyledi:

'Son günlerdeki gelişmeler, Bursa'nın değil Türkiye'nin gündemi oldu. Bununla ilgili de birkaç cümle söylemek istiyorum.

BURSA'YA ESERLER BIRAKIYORUZ

Şu anda da görüldüğü gibi, burada da yaşadığımız gibi Bursa ve Bursalı hemşerilerimize hizmet etmek, dert ve sıkıntılarını çözmek, Bursa'ya eserler bırakmak yolunda gece gündüz çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.

Bu işi de adeta bizler ibadet olarak yerine getiriyoruz. Ve bunu yaparken de herkese, şehrin gelişmelerine katkı sağlamak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursalı hemşerilerimiz arasında ayrım yapmamaya gayret ediyorum. Bu konuda mahcup olmamak amacıyla, Bursalı bir kişi için en önemli konu bu.

YOLSUZLUK VE İSTİSMARLA ANILMADIK

Dedikodu ve şüphe oluşturacak tüm işlerden kaçındık. Kimseye menfaat ve haksız kazanç temin etmedik, bunlara da dikkat ettik. Bizler de dedikoduya vesile olmaması amacıyla belediye başkanı görevine başlayınca tüm işlerimi kapattım. Ve Belediye Başkanı olarak hizmet ettim. Bursa ile yatıp kalktık, herkesin fikrini aldık, yeter ki katkı sağlasınlar.

TEŞKİLATLARLA UYUMLU ÇALIŞTIK

Tüm Bursa dinamikleriyle birlikte, kent konseyi ve eski belediye başkanlarımızla herkesle el ele çalıştık. Tüm kurum ve kuruluşlarla da başta belediyelerimiz olmak üzere, parti teşkilatlarımızla örnek bir uyum sergiledik. Bunların sonucunda güzel Bursa'mıza binlerce eser kazandırdık.

Her girdiğimiz seçimlerden de zaferle çıktık. En son 16 Nisan referandumunda da 6 büyük şehirde de yüzde 50'nin üzerinde oy alma başarısını gösterdik. Yolsuzluk, tembellik ve istismarlarla hiç suçlanmadık.

Bursa halkı karşısında güven oranımız ve puanımız hiç düşmedi. Her zaman için güvenimizi koruduk.