Raw beslenme, besinlerin çiğ ve en saf hali ile tüketilmesine dayanan bir beslenme çeşididir. Bu pişirilmemiş besinler aynı zamanda yaşayan besinler olarak da adlandırılmaktadır. Ve çiğ olmaları sebebi ile içerisinde yüksek oranda yararlı enzim bulunduğu öne sürülmektedir.

Doktorların Mesleklerindeki Zorluklar, İş Yükü, Stres Doktorların Mesleklerindeki Zorluklar, İş Yükü, Stres

Bu beslenme çeşidinin bulunuşu yakın tarihlere dayanmamaktadır. Aksine milattan önce yaşamış olan insanların besleniş şeklinden ilham alınmaktadır. Bir çeşit vücudu arındırmak amaçlı ortaya çıkan beslenme türüdür. Kuruyemiş, yağlı tohumlar, çiğ meyve ve sebze ile beslenmeye dayalı beslenme türüdür. Besinler çiğ tüketildiği için herhangi bir vitamin kaybına uğramamaktadır.

Raw Beslenme Zayıflamaya Yardımcı Olur Mu?

Bu beslenme çeşidi uygulandığında toksinleri ve ödemi bedenden atmaya yardımcı olmaktadır. Ve evet bu beslenme çeşidi kilo kaybına da sebep olur. Fakat kısa vadede yapılacak olan raw beslenme için bu olanak mevcuttur. Uzun vadede bu beslenme çeşidi yarardan çok kayıplara sebep olabilmektedir. Genel olarak pratik bir diyettir. Bu beslenme çeşidinin yanında spor yapmak biraz sakıncalı olabilir.

Fakat sıkıntı yaşamayan kişiler için tempolu kısa yürüyüşler faydalı olabilmektedir.

Raw Beslenmenin Zararı Var Mıdır?

Raw beslenmenin uzun vadede yaşatabileceği bir takım sıkıntılar vardır. Çiğ beslenmenin süresi 1 hafta ila 30 gün arasında değişebilmektedir. Fakat bu beslenme çeşidi daha uzun sürelerde uygulanmaya başlandığı zaman protein eksikliğine sebep olup vücudu halsiz bırakabilmektedir.

Her yararlı besinin belli bir tüketme sınırı vardır. Bu beslenme çeşidinde de tüketilecek olan yağlı tohumlar kısa vadede bedeni arındırıp kilo kaybına sebep olurken, uzun vadede daha çok halsiz kalmaya ve kilo almaya sebebiyet verir.