Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 20. Yılında Klasikleşmiş ve yenilenen bölümlerini keşfetmeye çağırıyor.

kus

SİNEMA ZİYAFETİ YAŞANACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK)'ın 26 yıllık tecrübesiyle gerçekleştirilen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 20 kez sinemaseverlerle 1-7 Aralık tarihleri buluşmaya hazırlanıyor.

SİNEMA'DA GASTRONOMİ DANDEVUSU

Dünya sinemasının seçkin örnekleri 2017yılını biterken İstanbullu sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 'Aç Gözünü', 'Gastronomi Randevusu' ve 'Odak ülke' bölümlerinin yanı sıra festival filmleri bu yıl, geçen yıllardan farklı olarak 'Türk Sinemasında Yeni Ufuklar' ve 'Engelsiz Sinema' başlıkları altında gösterilecek.

ÇİN SİNEMASI MİSAFİR GELİYOR

Festivalin bu yıl en çok dikkat çeken seçkinleri ise; 'Odak Ülke: Çin' ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 'Gastronomi Randevusu'.

Geçtiğimiz yıl ilk olarak İspanyol sinemasına merceğini çeviren Randevu İstanbul'un bu yılki odağında ise Çin Sineması var.

Sinema sanatının ve sinema endüstrinin gelişimini farklı coğrafyalar özelinde takip etme fırsatı sunacak bu bölüm, son iki yılın dikkate değer Çin yapımı filmlerinden oluşan 10 filmlik bir seçkiyi seyirciyle buluşturacak.

KARŞILAŞTIRMALI PLATFORMDA BULUŞACAKLAR

Çağdaş Çin sinemasının Türk sineması ile karşılaştırmalı olarak ele alınacağı bir dizi panelin de düzenleneceği bu bölümde, Çin sinemasından çok sayıda konuk ağırlanacak.

Çin'den gelecek sinema sanatçıları, yapımcılar, akademisyenler ve sinema sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla Randevu İstanbul izleyiciye hem çağdaş Çin sinemasının son durumu tüm yönleriyle yansıtacak hem de Çin Sineması ile Türk sineması arasındaki ortak yapım şartlarının tartışılacağı bir platform oluşturacak.