Beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkilediği ortaya çıkan Scientific Reports'da yayınlanan deneyin sonucunda, deneye katılan kişilerde iyileşme hali gözlemlendiği ve bu halin 5 hafta boyunca devam ettiği saptandı.

Fizyoterapistlik Mesleği, Tanımı, Eğitimi ve Görevleri Fizyoterapistlik Mesleği, Tanımı, Eğitimi ve Görevleri

Bilimsel çalışmayı yürüten ekibin başındaki isim Robin Carhart-Harris, söz konusu araştırmayla ilgili olarak başarısız denemelerin ardından ilk kez psilosibinin depresif kişilerin beyin aktivitelerini olumlu yönde etkilediğini saptadıklarını, hastaların çoğunun beyninin tekrar tekrar incelendiğini kaydetti.

Söz konusu deneyin küçük bir grup üzerinde gerçekleştiğini hatırlatan uzmanlar, bu çalışmaların bilimsel anlamda önemli bir adım olduğunu ve yeni bir sayfa açtığının altını çiziyor. Söz konusu bilimsel çalışmayı gerçekleştiren bilim insanlarının önümüzdeki yıl psilosibini, alanda kullanılan güçlü bir anti depresan ile kıyaslayarak test edeceklerini de hatırlatmakta fayda var.

2016 yılı içinde Amerika Birleşik Devletleri'nde psilosibin ile ilgili iki önemli araştırmanın gerçekleştiğini, ileri derece kanser hastalarında tek doz psilosibinin, anksiyete ve depresyonu 6 aya kadar engelleyebildiğini ortaya koyduğunu belirtmeliyiz.

Yasadışı ve doğal uyuşturucu olan 'sihirli mantar'ın (magic mushroom) etken maddesinin, depresyon hastalarının beyin aktivitelerini baştan başlatarak iyileşmede kilit rol oynadığı ortaya çıktı.